Förutsatt att man nu inte är supporter till något av dessa lag, så får nog herrarna på St. Mary’s acceptera att de kommer hamna lite i skymundan av Merseyside-derbyt och toppmötet mellan Chelsea och Manchester United. Det till trots, så tror jag att det här kan bli en ganska trevlig tillställning och frågan är om dessa lag fortsätter att följa ett mönster?

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Tottenham
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,53 @ Betsafe
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16.00

Southampton och dess målgaranti kan vara fantastisk att skåda som fotbollsälskare, men för nykomlingens eget bästa så ser det ut att leda laget raka vägen tillbaka till Championship. Nigel Adkins och hans mannar har visat att dom vill lira ut men det har knappast varit särskilt vägvinnande då man har förlorat 6 av 8 ligamatcher så här långt. Starkt bidragande till det är lagets försvarsspel, vilket jag återkommer till.

Ser något ljusare ut för Tottenhams del efter en halvtrög start och redan där hamnade den nye managern Andre Villas-Boas under press, men man reste sig och började rada upp segrarna innan det tog stopp mot Chelsea förra helgen. Man är dock tillräckligt bra för att man inte ska behöva känna oro över enskilda resultat, även om samarbetet Gallas/Caulker (troligtvis förnyat förtroende) i mittlåset kändes sådär. Ruskigt positivt däremot att man återfår Gareth Bale.

Hemmalaget får återigen klara sig utan den dyra sommarvärvningen Gaston Ramirez som är skadad. Bortalaget har skador på Assou-Ekotto, Parker och Kaboul sedan tidigare. Frågetecken på Dembélé, Adebayor och Dawson.

Southampton har varit uppe på tapeten tidigare där ett överspel på 2,5 mål har rekommenderats i deras två senaste matcher. Ett vinnande koncept på ett lag som är riktigt farligt framåt men som har ett snitt på 3 insläppta mål per match, vilket är sensationellt i negativ bemärkelse. Tottenham är inga överspelare av samma mått men man håller jämna steg med motståndet i ett annat område – och med ett odds på minst 3 mål i matchen som är relativt likvärdigt med spelvarianten som jag är ute efter, så känns inte den här särskilt dum.

Rent statistiskt så känns det här lysande om man ser till båda lagens ligamatcher och dess resultat så här långt. I 7 av 8 matcher har båda lagen gjort mål, och dessa siffror gäller för både Southampton och Tottenham. Dagens hemmalag har såklart släppt in minst ett mål i varje match där man endast har misslyckats med att få hål på motståndaren vid ett tillfälle, och då ska man komma ihåg att man har mött både City och United (Manchester) samt Arsenal och gjort mål på dessa. Bortalaget däremot har tryckt in en kasse i varje match samtidigt som man endast har hållit nollan en gång.

__________________________________________________________

Intressanta siffror och jag tycker inte att förutsättningarna ska vara sämre inför den här matchen. Båda lagen att komma med i målprotokollet efter 90 minuter spelas.

/Puyol