Söndagen följer upp med ytterligare 4 matcher från denna Premier League-omgång där jag hoppar på mötet på St. Marys där Southampton och Swansea  gör upp om poängen. Tror och hoppas på bra fotboll, men i samma veva ser jag ingen större chanskavalkad framför mig. Följer trenden som hemmalaget i synnerhet har stått för under inledningen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Southampton – Swansea
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,925 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.30 6/10

Southampton har verkligen stått för något fantastiskt om man ser till hur illa inledningen var för ”Saints” under återtåget tillbaka till Premier League. Man har nu byggt ett väldigt stabilt lag där försvarsspelet har varit dess signum till den här säsongen utan ett insläppt mål på tre matcher i följd, där den starka bortasegern mot Liverpool ingår.
Swansea har agerat något mer ojämnt, där förväntningarna är något högre ställda till den här säsongen efter det fina fjolåret. Framförallt så har hemmaspelet varit en besvikelse med endast en inspelad poäng av 9 möjliga. Managern Michael Laudrup lär stå för ett fåtal ändringar att jämföra med veckans Europa League-match.

Southampton har endast frågetecken på ytterbacken Luke Shaw pga sjukdom. Swansea kommer till spel utan Ashley Williams och Angel Rangel i backlinjen. Pablo Hernandez kommer eventuellt testas under matchdagen.

Jose-Fonte-Southampton-preseason_2986294 Chico+Flores+Crystal+Palace+v+Swansea+City+H-cggdtZfNcl

Två sevärda och charmiga lag gör upp i det här mötet där det nu är liknande spelstilar som drabbar samman. Båda lagen är trygga i sina grundspel och står gärna fast vid sin ”possession football” där man anfaller metodiskt och noggrant utan att slänga iväg bollen på chans mot samlade försvar. Jag skulle nog tro att båda lagen kommer äga varsin period av matchen där man turas om med att styra passningsspelet. Ifjol slutade det här mötet 1-1 när nykomlingen Southampton gick igenom sin absolut svagaste period innan nyårsskiftet medan matchen i Wales mot slutet av säsongen slutade mållöst, något jag inte ser som någon större slump.

Mauricio Pochettino har stått för ett bra arbete med Southamptons försvarsspel som har varit ett välfungerande vapen över hela banan. Inga större risktaganden i spelet, samtidigt som samarbetet mellan Lambert och nyförvärvet Osvaldo på topp inte har funkat fullt ut, vilket syns till bland resultaten där lagets 6 inledande ligamatcher inte har bjudit på mer än 7 mål (5-2). Samtliga matcher har gått under linan på 2,5 mål.

Swansea har inte haft någon vidare utdelning mot de mer utpräglade topplagen, samtliga matcher på Liberty Stadium där man har släppt in 8 av sina 9 mål så här långt. Senast 1-2 trots att matchen var relativt chansfattig (mållöst i halvtid) mot serieledande Arsenal. Man har agerat desto mer försiktigt utanför hemmaarenan där motstånden har varit något mer överkomliga. Saknaden av Williams/Rangel i backlinjen har inte synts till alltför mycket så här långt.

Noterbart sett till ligaspelet så här tidigt in på säsongen, Southampton har ännu inte släppt in något spelmål (Sunderland via en hörna) på hemmaplan medan Swansea inte har släppt in något spelmål (Tottenham på straff) på bortaplan. Det främsta orosmomentet skulle troligtvis vara hemmalagets övertag i luftrummet.


Underspelet ligger nära till hands där jag nog anser att en majoritet av spelade matcher mellan dessa lag inte ska bjuda på några större föreställningar i målväg. Förväntar mig en jämn och tät batalj, medelinsats på att det inte blir mer än 2 mål i matchen.

Ytterligare två spel på att det blir målfattigt med minimum-insatser:
Under 1,5 mål 3,60 (Unibet) 1/10 units
Under 0,5 mål 11,00 (William Hill) 0,5/10 units

/Puyol