Ännu en helg med mycket ligafotboll att välja bland, den här gången i England. Vi har varit här förr och nu är vi där igen när Southampton ska sparka boll på St. Mary’s, den här gången med Swansea som besökare. Tror att vi kan ha en underhållande fight framför oss och den här känns bra på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Swansea
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,55 @ Nordicbet
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Hemmalaget Southampton och dess målgaranti har varit trevlig att beskåda, då det ändå är det man vill se som objektiv. Tyvärr för deras del och dess supportrar så går en majoritet av dessa mål i fel riktning vilket kommer leda till spel i Championship nästa säsong. Anfallsspelet har varit bra (gjort mål i 8 av 10 matcher) men om man ser till försvarsspelet har det varit snudd på katastrofalt då man släpper in nästintill 3 mål/match. En tydlig anledning till varför man endast har tagit poäng i 2 av 10 matcher, vilket är alldeles för svagt trots ett svårt spelschema. Återstår att se när Nigel Adkins och hans mannar ger upp inställningen att man verkligen ska lira sig kvar, vilket kan tyckas något naivt sett till resultaten efter en fjärdedel av säsongen. Positivt dock att man är så gott som skadefritt till dagens match.

Michu, en av Swanseas spanjorer

Walesiska Swansea har inte inlett lika lysande den här säsongen att jämföra med fjolåret, trots detta vilar man på en mittenplacering i nuläget. Prestationerna har varit blandade där man endast har vunnit en av de 8 senaste ligamatcherna, men insatsen senaste mot Chelsea var ett steg framåt. Brendan Rodgers tackade för sig som manager likt några andra lirare som inte gick att locka kva och Brian Laudrup har tagit över som chef där han bl.a. har hämtat in en del spanska influenser, däribland Michu (Rayo) och Pablo Hernandez (Valencia). Kortpassningsspelet och anfallsspelet är fortfarande fyndigt, kunde dock ha sett bättre ut i de bakre regionerna om man ser till skadorna. Målvakten Michel Vorm blir borta ett tag, vänsterbacken Neil Taylor är långtidsskadad sedan tidigare och mittbacken Chico är återigen ett stort frågetecken.

___________________________________________________________________________

Det här är en spelvariant som är väldigt gångbar när det kommer till dessa lag, i synnerhet hemmalaget även om vi blev besvikna i måndags (West Brom borta). Det här är två spelande lag som har sina styrkor framåt och nog kan det visa sig här. Båda bör få till bra chanser för att lämna banan med mål på kontot.

Spelar på att vi får se minst ett mål från vardera lag.

/Puyol