En ny lördag väntar och därmed ännu mer Premier League-fotboll där vi har 7 matcher framför oss, den här gången med fokus på en av matcherna med den klassiska avsparkstiden 15.00 (engelsk tid) där Southampton tar sig an Sunderland. Hemmalaget, som startade säsongen i League One så sent som för 3 år sedan, imponerade stundtals runt omkring nyårsskiftet där jag ger laget goda möjligheter att fortsätta etablera sig i den här serien - tror även att man kan få med sig en bra start från St. Mary’s.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Sunderland
  • Spel: Southampton över 1,5 mål
  • Odds: 1,84 @ Betsafe
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 24/8

Southampton hade en lyckad premiär inför en svårspelad bortamatch mot West Brom som inte direkt gick till historien som en av de främsta Premier League-matcherna under det här decenniet. Seger och 3 poäng säkrades efter ett sent straffavgörande. Sunderland var inte lika framgångsrikt där man åkte på en uddamålsförlust hemma mot Fulham. Bortsett från de uteblivna poängen var dock insatsen i sig relativt okej där man styrde det mesta i spelet men utan någon vidare skärpa i avsluten.

Southampton kommer till spel med fullt ordinarie trupp, där högerbacken Nathaniel Clyne var det enda frågetecknet under veckan. Han har fått klartecken för start. Sunderland har ett par långtidsskador sedan tidigare, där Steven Fletcher, Wes Brown, Lee Cattermole och Phil Bardsley är otillgängliga för spel.

lambert_2469855b osv

Mauricio+Pochettino+Sunderland+v+Southampton+1lzu1vo4vDAl

De båda tränarna i samspråk under fjolårets möte

Mauricio Pochettino hade ett tufft uppdrag framför sig när han tog över ett formstarkt Southampton mitt under fjolårssäsongen efter att den populäre Nigel Adkins något överraskande fick foten. Argentinaren stod dock för ett väldigt fint arbete även han där jag tycker att han har utvecklat lagets försvarsspel på motståndarnas planhalva, vilket kan visa sig bli ett vinnande koncept här. Ett fint passningsspel besitter man redan där man nu har ytterligare ett vasst alternativ på topp. Rickie Lambert, 31 tidigare under året och nybliven landslagsman, får nu sällskap av rekordvärvningen Pablo Osvaldo från italienska Roma som känner sin nya manager från tiden i Espanyol. Ett par som inte behöver alltför många chanser för nätkänning i något som jag tror kommer bli ett lyckat samarbete. De övriga nyförvärven för drygt 21,5 miljoner pund, Dejan Lovren (Lyon) och Victor Wanyama (Celtic), såg stabila ut i premiären.

Paolo Di Canio hade även han en svår uppgift framför sig när han tog över som huvudansvarig mot slutet av förra säsongen. Rent fotbollsmässigt ändrades inte mycket i själva spelet, han lyckades dock få in attityd och mod i spelarna där supportrarna genast började älska den karismatiske italienaren. Man ska dock komma ihåg att man lyckades klara sig kvar med endast 3 poängs marginal där jag menar på att det kan bli knivigt även i år, iallafall inledningsvis. 11 spelare har handlats in till den här säsongen, däribland den italienska landslagsmannen Emanuele Giaccherini från Juventus. Samtidigt så är 9 av dessa nyförvärv hämtade utanför England där jag tror att det kommer ta sin tid innan de anpassar sig till Premier League nu när många av dessa redan har slussats in i startelvan.

Ifjol var jag något tveksam till passningsfötterna i Sunderlands backlinje, och skulle man inte ha någon vidare utdelning på de längre bollarna så lär man stöta på en del problem i och med Southamptons höga press, där jag antar att hemmalaget kommer äga större delen av bollinnehavet. Vissa tveksamheter även kring bortalagets målvaktspar nu när Simon Mignolet som bekant har lämnat för Liverpool. Keiran Westwood var back-up ifjol och nyförvärvet Vito Mannone var det tredje alternativet i Arsenal under sin tid där.

Sunderland avslutade fjolårets säsong med att förlora 6 av 7 bortamatcher. Man släppte in minst 2 mål i 7 av de 9 sista bortamatcherna i ligaspelet.


Skickar in ett överspel på hemmalaget. Southampton att göra 2 mål eller fler (över 1,5 mål) med en medelinsats.

/Puyol