Den engelska Premier League-fotbollen rullar vidare med full omgång mitt under veckan. En mindre smygstart under tisdagkvällen där vi sedan serveras upp till åtta matcher denna onsdag. Mitt främsta fokus sätts på ett objekt som hämtas från St. Mary’s Stadium där Southampton får besök av Norwich. Lockas mycket av oddset på det ena lagets poängchanser som får mitt förtroende ännu en gång.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Southampton – Norwich
  • Spel: Norwich +0,5
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Ett möte mellan två formstarka lag. Nykomlingen Southampton har efter en fullständigt tragisk inledning börjat plocka poäng, totalt 7 poäng av 9 möjliga i de 3 senaste matcherna. En nyckel mitt i denna poängskörd är att man har släppt in betydligt mindre mål i dessa matcher att jämföra med vad man presterade i de inledande 10 matcherna där man släppte in hela 28 mål. En liknande situation för Norwichs del som också hade en tung inledning på säsongen och den första segern kom först i den 8:e omgången och sedan dess är man obesegrat. Räddade en poäng i slutminuterna borta mot ett svårspelat Everton senast.

Southampton ställer upp med bästa möjliga manskap. Endast skador på Chaplow och Richardson sedan tidigare. Hos Norwich saknas Turner i mittlåset, återfår dock Martin i samma backlinje, ersätter troligtvis rakt av. Ett tråkigt frågetecken på Ruddy i målet, som har varit ruggigt stabil den senaste tiden. Jag vill däremot hålla Bunn som en högst duglig ersättare om den engelska landslagsmålvakten inte skulle komma till spel.

Norwich fick alltså mitt förtroende i lördags, dock med större marginal på den spelvarianten (+1 asian hcp) men mot ett svårare motstånd. Principen är ändå liknande här då jag anser att den rätt så imponerande stabiliteten man har visat upp  de senaste 1,5 månaderna är något man bör ta på allvar och här ska chanserna till poäng vara ännu större.

Gästerna i kvällens match är alltså obesegrade i 6 raka matcher där man endast har släppt in 2 mål. Ett lysande facit sett till att man har mött bl.a. Man Utd, Arsenal och Everton i dessa matcher. Visserligen har man inte direkt öst in mål framåt (minst i ligan tillsammans med QPR) och man har fortfarande inte vunnit utanför Carrow Road, men sett till de senaste prestationerna så är känslan att det kan vara på gång.

Hemmalaget kan också entra banan med gott självförtroende ikväll, alltså. Kanske inte mer än rätt om man ser till att man förtjänade poäng i någon av matcherna man har förlorat. Finns dock mer att bevisa för ett lag som har släppt in 2,3 mål/match så här långt då jag inte ser deras korta svit som lika imponerande, bl.a. då jag anser att dessa motståndare har spelats vid helt rätt tillfälle (för Southamptons del dvs). Senast mötte man t.ex. ett extremt skadedrabbat Newcastle och innan det slog man ett QPR som faktiskt hade ännu mer press på sig i samma del av tabellen. Anser att lagets favoritskap är något för stort inför det här mötet.

________________________________________________________________________________

I överlag känns dessa siffror på det ena laget att plocka minst en poäng lockande, framförallt Norwich i det här fallet som är något tryggare i sitt grundspel. Spelar +0,5 på bortalaget (går att hitta under ”asian handicap”) dvs detsamma som dubbelchans/halvgardering.

Sidospel, mindre insats:
Norwich (rak bortaseger) 3,60 (Bet365) 1/10 units

/Puyol