Nästa spelobjekt från Premier League hämtas från den engelska sydkusten och St. Mary’s där Southampton och Norwich ska drabba samman. Även om hemmalaget har haft bättre stunder under säsongens gång så tror jag nog att lagets grundspel kan vara skäl nog för att tro på favoriten mot ett smått uddlöst motstånd som har haft stora svårigheter med att få utdelning utanför hemmabanan. Jag vill ge ”Saints” goda möjligheter till att avgå med 3 poäng.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Southampton – Norwich
  • Spel: Southampton
  • Odds: 1,60 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 15/3

Southampton står för tillfället på en stabil placering i mittenskiktet som man ser ut att stå kvar på säsongen ut, där man alltjämt har chansen att upprepa sitt främsta resultat under Premier League-eran vilket var en 8:e plats för 11 år sedan. Även om man inte har kunnat bibehålla det fina spelet, främst via ett ruskigt effektivt försvarsspel, som man hade under den inledande tredjedelen av säsongen där man var med i det absoluta toppskiktet, så kan man stundtals ändå spela en fin fotboll än idag trots blandade resultat. Seger senast mot Crystal Palace i London (1-0) där man knappt släppte till några avslut med en relativt godkänd insats innan dess mot ett formstarkt Liverpool där man i första hand inte klarade av att förvalta sina målchanser medan motståndet lyckades med detsamma.

Inga större avbräck hos hemmalaget där Jack Cork och Jos Hooiveld inte kan delta. Även reservmålvakten Kelvin Davis räknas bort. Frågetecken på Victor Wanyama.

main_1884885a

Norwich lyckades inte studsade tillbaka från föregående storförlust där man fick stanna vid en poäng i mötet med Stoke, en batalj som blev något intetsägande sett till antalet målchanser men med desto mer kamp vilket var något väntat. ”Canaries” är därmed fortfarande pressat strax ovanför nedflyttningsstrecket där man nu står 4 poäng före Cardiff (närmast under strecket) i tabellen och man kan nog förvänta sig att laget kommer harva kring dessa positioner till säsongens slut. En av de bidragande orsakerna till det är det traditionsenligt svaga bortaspelet där man har förlorat 10 av 14 ligamatcher utanför Carrow Road med ett dystert målfacit (ca 0,64 mål framåt/bortamatch) därtill, vilket skvallrar om att man kan stå inför en tuff uppgift även här.

Bortalaget får återigen klara sig utan Leroy Fer på mitten. Även Michael Turner, Jonas Gutierrez och Elliott Bennett saknas sedan tidigare.


Föredrar den raka hemmasegern här nu när jag vill tro på möjligheterna till att man lyckas hålla nollan intakt. Norwich har, till skillnad från motståndet, ingen större trygghet i grundspelet att luta sig mot, något som blir än mer tydligt på resande fot, där jag misstänker att hemmalagets höga press kommer försvåra gästernas möjligheter till att stå för någon vidare konstruktivitet. Southamptons spelsätt, där jag misstänker att man kommer dominera bollinnehavet, bör skapa rimliga förutsättningar till att ”Saints” ska kunna avgå med ett bra resultat mot dagens motstånd. Man brukar sätta en hög procent av passningarna i den sista tredjedelen av banan där det ska bli intressant att se om Norwich, som har släppt in minst 2 mål och förlorat sina 4 senaste bortamatcher, har något motmedel den här gången. Mittlåset med Bassong och Yobo har agerat väldigt klumpigt och lär nog sättas i rörelse på nytt där man har haft förvånansvärt stora svårigheter med att freda sig inne i boxen. Mot ett skickligt motstånd kan nog dessa svårigheter upprepa sig på nytt.

Hemmasegern spelas, Southampton att plocka en fullpoängare med en medelinsats.

/Puyol