Vi stannar kvar i Premier League-fotbollen men rör oss vidare mot sydkusten och St. Mary’s för ett möte i mittenskiktet av tabellen mellan Southampton och Newcastle. Även när resultaten inte går lagets väg så är det svårt att inte imponeras av det ”Saints” presterar framåt och här anser jag att man ska ha slagläge till att producera på nytt. Överspelet testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Newcastle
  • Spel: Southampton över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 29/3

Southampton har som bekant inte klarat av att fullfölja det effektiva spelet som man stod för under den inledande tredjedelen av säsongen, vilket har gjort att man likt motståndet sitter inne på de två placeringarna i mittenskiktet som inte betyder särskilt mycket i dagsläget. ”Saints” blandar och ger alltjämt i sina prestationer, framförallt på egen planhalva, där förlusten senast mot Tottenham var en tillställning som i princip gavs bort efter att man var två bollar upp efter den inledande halvtimmen. Två fullpoängare innan dess, men även i mötet med Norwich fick man sätta vissa frågetecken kring defensiven som inte har varit fullt så lika stabil på slutet.

Hemmalaget kommer till spel utan Nathaniel Clyne och Maya Yoshida som alternativ till backlinjen samt reservmålvakten Kelvin Davis. Frågetecken, precis som senast i helgen, under veckan på Morgan Schneiderlin, Victor Wanyama och Steven Davis.

Jay+Rodriguez+Tottenham+Hotspur+v+Southampton+gTjxGGuc6tNl

Även Newcastle, som placerar sig en poäng före dagens motstånd i tabellen, agerar något ojämnt sedan årsskiftet och kommer nu från en i raden av bleka insatser hemma på St. James’ där Everton avgick med en behaglig 3-0 seger. Det är inte riktigt samma lag som spurtade riktigt väl mot slutet av 2013 där man vann 7 av 9 ligamatcher (ett av poängtappen under den perioden kom mot just Southampton) och utöver ett par strösegrar här och där har man inte visat upp något större spel i överlag. Precis som för kombattanten som man går upp emot idag gör man i första hand upp om position 8 och 9 i tabellen.

Bortalaget har, bland de mer noterbara spelarna, sedan någon vecka tidigare fått klara sig utan Loic Remy på topp samt ytterbacken Mathieu Debuchy. Ytterligare ett kännbart avbräck nu på målvaktsposten där även Tim Krul kommer vara otillgänglig för spel de närmsta veckorna. Sammy Ameobi stryks även han ur truppen med frågetecken på Davide Santon. Managern Alan Pardew är alltjämt avstängd och kommer inte kunna leda laget vid sidlinjen.


Väljer att enbart spela på hemmalagets prestation framåt i banan. Trots diverse brister på egen planhalva, där man blir något övermodigt emellanåt, är Southampton alltjämt skickligt i sitt grundspel kring motståndarnas straffområde där man visar upp en fin förmåga till att sätta en hög procent av passningarna och leta sig till avslut. Den offensiva triangeln längst fram med Lallana, Rodriguez och Lambert är formstark och imponerar för dagen, även när laget i sin helhet inte gör det och egentligen inte har någon direkt placering av värde att slåss för så vill nog dessa spelare imponera tillräckligt under avslutningen för att kunna kvittera ut biljetter till den engelska VM-truppen. Newcastle har stundtals sett något avslaget ut på slutet och man visar inte upp någon större energi med ett fåtal undantag, och är man inte på tårna idag kan man få en hel del svårigheter. I Tim Krul hade man en potentiell matchvinnare i målet där Rob Elliott, som nu gör sin tredje tävlingsmatch för säsongen, får ses som ett osäkert kort.

Medelinsatsen spelas på Southampton att göra två mål i matchen.

/Puyol