Vi förflyttar oss till sydkusten när vi fortsätter spelandet på Premier League-fotbollen, så även lördagens höjdpunkt i mitt tycke. St. Mary’s står som spelplats när Southampton ska ta sig an Manchester City. Tre raka förluster mot tre segrar i följd bäddar för ett intressant möte där jag tror att vi kan ha en riktigt fin tillställning framför oss. Hoppas även att det ska synas i ett resultat där jag tror och hoppas på ett par mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Manchester City
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 7/12

Southampton hyllades stort efter en fantastisk inledning där man eventuellt kunde ha gå upp i delad serieledning inför den 12:e omgången. Trots en fullt godkänd insats där mot Arsenal (0-2) blev man utan poäng, detsamma även i de efterföljande matcherna mot Chelsea (1-3) och nu senast mot Aston Villa (2-3) där den första hemmaförlusten inkasserades – trots ett enormt övertag sett till bollinnehav (78%) och antalet avslut (21) mot mål. Därmed tre förluster i följd där man även har börjat släppa in en del mål att jämföra med den inledande tredjedelen av säsongen där man knappt släppte till något spelmål. Managern Mauricio Pochettino tvingas nu även till nya förändringar i startelvan.

Saints har i princip varit helt förskonat från problematiken kring skador som uppkommer under en säsong – framtill nu. Bland de mer noterbara avbräcken syns målvakten Artur Boruc, de sittande mittfältarna Morgan Schneiderlein och Victor Wanyama samt ytterbacken Nathaniel Clyne. Frågetecken på mittbacken José Fonte. Reservmålvakten Kelvin Davis, Daniel Fox och Guly do Prado är inte heller tillgängliga för spel.

Manchester City har, bortsett från ett flertal briljanta insatser på Etihad Stadium, inte suttit inne på ett lika vägvinnande spel utanför hemmaarenan. Det även starkt bidragande till att man halkade efter i tabellen men nu med ett par resultat i ryggen så är man nu återigen med i toppskiktet med ett avstånd inte större än sex poäng till Arsenal i serieledning. 9-0 totalt på Tottenham och Swansea följdes nu senast upp av en inte alltför vanlig bortaseger mot West Brom där en relativt bekväm ledning krymptes något mot slutminuterna. Uppåt för ”The Citizens” del som börjar bli alltmer bekvämt i sitt spel.

City saknar alltjämt David Silva, Matija Nastasic och Stevan Jovetic, däremot positivt att kaptenen Vincent Kompany är tillbaka efter sin skada.

346126hp2 Manchester-City-v-Swansea-City-Premier-League-2873616

Saints vann det här mötet ifjol med 3-1 efter att i stort sett ha spelat ut Man City. Lagen möttes även under fjolårets premiär där City besegrade nykomlingen med 3-2. Det här är en match jag har sett framemot, så även nyfiken på oddsfördelningen när man började titta framåt i spelschemat för någon vecka sedan. Ett hemmastarkt och väldigt svårspelat Southampton hade då enormt goda förutsättningar till att plocka poäng. Långt ifrån omöjligt även idag, men skador på betydande spelare i defensiven försvårar dock den uppgiften något. I och med det så har även de mer täta och målsnåla tillställningarna när laget från sydkusten har varit inblandat lyst med sin frånvaro på slutet. Via Schneiderlin/Wanyama tappar man ett par bollvinster centralt medan tredjemålvakten Paulo Gazzaniga är något oprövad och lyckades inte rädda någon av de 3 avsluten som gick på mål senast.

Likväl som jag anser att det känns troligt att man släpper in minst ett mål idag, så har man alltjämt kapacitet i anfallsspelet. Southampton är trygga i sitt grundspel och bra på att hålla i och spela bollen på motståndarnas planhalva. Manchester City har som bekant haft en hel del svårigheter i bortaspelet där endast 7 av den totala poängskörden på 28 har spelats in där man endast har lyckats hålla nollan intakt i en av 7 bortamatcher i ligaspelet. I anfallsväg har dock prestationerna varit förhållandevis bra, trots uteblivna segrar, där det känns rimligt att tro på fortsatta framgångar för den formtoppade duon på topp med Aguero/Negredo.


Tror på en välspelad match med ett par kvalitetschanser för båda lagen. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen liras strax över medel.

Testar även en mindre insats, nu med antalet mål endast på hemmalaget, som alltjämt kan ställa upp med giftiga poängspelare framåt med Lambert, Lallana, Rodriguez och Osvaldo. Saints har haft bra utdelning på lagen i toppskiktet här hemma på St. Marys där man gjorde 2 mål mot på både City och United (Manchester), Chelsea samt Liverpool ifjol. Minst 2 mål har man även gjort under den här säsongen i 5 hemmamatcher i följd:
Southampton över 1,5 mål 3,50 (Ladbrokes) 2/10 units

/Puyol