Ännu en Premier League-lördag där jag hämtar ett objekt från St. Mary’s där Southampton tar emot ett formstarkt Liverpool. Bortalaget ser ut att vara på gång och om man sedan ser till deras målform så känns det här spelet intressant på förhand – och jag hoppas att man ska fortsätta på den inslagna vägen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Liverpool
  • Spel: Liverpool över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Southampton blandar och ger rent resultatmässigt och man får nog finna sig i att kriga runt omkring nedflyttningsstrecket till säsongens slut. Managern Mauricio Pochettino har nu suttit på posten i drygt 2 månader och prestationerna har i överlag varit bra, iallafall inledningsvis där man borde ha fått med sig resultat i fler matcher. Dock något av ett återfall på slutet med endast en poäng i de 3 senaste ligamatcherna.

Liverpool ser desto bättre ut och man har nu äntligen klättrat upp på en Europa-plats. Man har övertygat på slutet där man blev det laget som lyckades bryta Tottenhams långa förlustfria svit förra helgen. Framförallt så är det anfallsspelet som har varit vägvinnande, efter en trög inledning, där endast en fenomenal serieledare i Manchester United har lyckats göra fler mål i ligan.

Southampton har frågetecken på mittfältaren Steven Davis samt ytterbacken Danny Fox. För Liverpools del så finns det en del tveksamheter kring målvakten Pepe Reina samt mittfältaren Joe Allen och dess medverkan. Den sistnämnde hade dock, likt några långtidsskador sedan tidigare, antagligen inte varit ett namn för startelvan i nuläget.

Med det här spelet väljer jag att fokusera på det Liverpool presterar på motståndarnas planhalva, där anfallsspelet fungerar väldigt bra just nu. Utöver att man kommer till en hel del målchanser så har effektiviteten höjts avsevärt. Spelarna har börjat anpassa sig alltmer till tränarens sätt att vilja spela samtidigt som januari-värvningen Daniel Sturridge har varit ett riktigt fint tillskott som komplement till den stekhete skytteligaledaren Luis Suarez. ”The Reds” har en rad imponerande insatser bakom sig nu via tre raka segrar i ligaspelet där man har stått för hela 12 mål framåt i dessa matcher. Man har gjort minst 2 mål i 8 av sina 10 senaste ligamatcher.

Southampton har förbättrat sitt försvarsspel avsevärt under säsongens gång, att jämföra med inledningen som var katastrofal. Dock något som man, till och från, har börjat släppa på de senaste omgångarna. Senast lyckades man hålla nollan, och det efter en straffräddning på tilläggstid, för första gången på 5 ligamatcher (i 4 av dessa matcher släppte man in minst 2 mål). Det jag tycker är intressant med hemmalaget är att man faktiskt inte släpper till alltför många farligheter och avslut i sina matcher, och på så sätt borde man egentligen kunna hålla ner motståndarnas produktion något mer. Lagets presspel på motståndarnas bollhållare har varit ett välfungerande nummer, men jag är något frågande till hur det kommer funka mot dagens motståndare som visar upp en stabil trygghet med boll samt stort självförtroende i nuläget.


Liverpools problem och brist på poäng har i första hand varit mot lagen på den övre halvan av tabellen. Nu när även den biten har börjat lossna till lagets fördel så ser man väldigt bra ut i nuläget. Man har sin starkaste period i det här skedet av säsongen och jag tror att man kan komma upp med ytterligare en bra prestation här. Spelar på att Liverpool gör 2 mål eller fler i den här matchen.

Testar även ytterligare två spel med mindre insatser:

Morgan Schneiderlin kortspel (will get booked) 3,20 (Nordicbet) 1/10 units
Fransmannen drar visserligen inte på sig alltför många kort (7 gula på 28 ligamatcher) men är ändå en av de spelarna i ligan som delar ut allra flest tacklingar. Kommer nog ge bort minst en frispark centralt i banan mot ett motståndarlag som trillar mycket boll samt förflyttar den snabbt.

Liverpool över 2,5 mål 3,50 (Ladbrokes) 1/10 units
Ytterligare ett intressant överspel i mina ögon, om man ser till bortalagets målfacit och snitt över de senaste matcherna. Skulle man få utdelning tidigt så tror jag nog att även den här linan kan vara inom räckhåll.

/Puyol