Landslagsuppehållet är som bekant över och vi kan nu återigen koncentrera oss på en ny lördag med Premier League-fotboll. Från norr till sydkusten och St. Mary’s där Southampton tar emot ett Leicester som har inlett riktigt bra. Det här kommer dock bli en svår uppgift för gästerna som jag inte tycker har testats nämnvärt hittills. ”Saints” spelade stort inför uppehållet och får mitt förtroende även här.

  • Match: Southampton – Leicester
  • Spel: Southampton
  • Odds: 1,80 @ Nordicbet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 17/10

Southampton svarade, sett efter åtminstone två riktigt skarpa säsonger, inte upp till förväntningarna inledningsvis där man misslyckades med att kvala sig in till Europa League samtidigt som man endast lyckades plocka en fullpoängare under de 6 första ligamatcherna. Det var dock just i förlustmatchen i hemmamötet med Manchester United, där man gjorde sig förtjänt av minst och kanske mer än en poäng, som spelet börjat klicka. Framförallt så har man hittat rätt i anfallsväg och om man även räknar in en cupmatch så har man nu gjort 2, 6, 3 och åter 3 mål i sina 4 senaste matcher. Noterbart att det även har varit relativt tufft motstånd i ligaspelet under den här perioden där vändningen borta mot Chelsea kom till efter en imponerande insats. Trion längst fram i banan med Pelle, Mane och Tadic är i gott slag och det som får ses som främst vägvinnande med ”Saints” spel i dagsläget är att man inte är endimensionellt. Utöver att man alltjämt är tryggt som det spelförande laget så är man även skickligt på att ställa om snabbt utan alltför många passningar, ett viktigt moment mot dagens motstånd.

Hemmalaget kommer till spel utan Shane Long som ett av alternativen längre fram i banan då han åkte på en skada under landslagsuppehållet. Målvakten Fraser Forster samt mittbacken Florin Gardos är långtidsskadade och strukna sedan tidigare.

southampton_200x200leicester_200x200

Leicester avslutade fjolårssäsongen med att vinna 7 av de 9 sista matcherna i jakten på ett säkrat kontrakt, och man har fortsatt på den inslagna vägen där man inte ser ut att behöva slåss i tabellens nedre regioner under resten av det här spelåret. Endast en förlust över de 8 inledande omgångarna innebär att man placerar sig bland topp-5, och än mer imponerande till resultatraden att man alltjämt inte har lyckats hålla nollan intakt och i hälften av matcherna har man räddat poäng efter underläge. Rutinerade och meriterade Claudio Ranieri har inte behövt ändra något nämnvärt sedan han tog över på managerposten, varken rent spelmässigt eller utseendet på truppen där det har värvats sparsamt, men spelare som Jamie Vardy och framförallt Riyad Mahrez har tagit ytterligare kliv framåt och varit två av ligans mest framstående spelare så här långt. Tror att det kan bli viktigt att dessa herrar står för leverans även idag då försvarsspelet, trots antalet inspelade poäng, inte är särskilt effektivt med ett någorlunda trögt mittlås. Noterbart att endast 3 lag har släppt in fler mål så här långt.

Bortalaget kommer till spel med en trupp som är så gott som intakt där Matty James, skadad sedan fjolårssäsongen, är den enda som kan strykas med säkerhet.


Till en början var tanken att gå på ett överspel (minst två mål) på hemmalaget, men jag tycker nog att Saints spel i sin helhet är bra nog för att även gå på den raka segern. Leicester har visat karaktär i pressade situationer och haft utdelning framåt, för man har agerat både avvaktande och passivt i några av tillställningarna hittills och jag vill nog tro att man kunde ha straffats hårdare om spelschemat, som ändå har varit relativt behagligt så här långt, var aningen tuffare. Gör hemmalaget två mål, vilket jag anser att man ska ha goda möjligheter till sett till hur gästerna har försvarat sig så här långt, så borde även fullpoängaren vara i hamn. Medelinsatsen spelas på den raka hemmasegern på Southampton.

/Puyol