Ny Premier League-omgång med en rad intressanta spelobjekt på förhand, där vi nu inleder på sydkusten. St. Mary’s står som spelplats när höstens stora succélag, Southampton, tar emot Hull. Hittills har hemmalaget visat upp ett briljant försvarsspel, lyckas man på nytt så kan ytterligare en fullpoängare vara nära till hands.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Hull
  • Spel: Southampton
  • Odds: 1,60 @ William Hill
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 9/11

Southampton hade inför förra helgens omgång släppt in 3 mål i de inledande 8 omgångarna, där ett mål adderades till den summan på ett något ovanligt sätt senast i 1-1 matchen borta mot Stoke. I jämförelse hade man släppt in 24 mål efter samma antalet matcher ifjol, vilket säger en del om lagets fantastiska utveckling sedan dess. Mauricio Pochettinos manskap har än så länge endast förlorat en av 10 så här långt, och vill det sig väl med resultaten så kan man faktiskt vara endast 3 poäng från serieledningen när denna helg är avslutad.

Saints har klarat sig väldigt bra mot skador och avstängningar så här långt där endast Guly do Prado saknas med säkerhet, men det är ingen startspelare och därmed inget avbräck. Frågetecken däremot kring rekordvärvningen Daniel Pablo Osvaldo som testas under matchdagen.

saints

_70169869_lambert

Hull har gått förvånansvärt bra med en placering precis i mittenskiktet av tabellen, där jag förhand trodde att man var en av de nykomlingarna som skulle få väldigt svårt att hävda sig. Framförallt så har man övertygat på hemmaplan där man likt motståndet är väldigt svåra att få hål på. 1-0 senast mot Sunderland, vilket bröt en kortare, segerlös trend där man har haft svårt framför motståndarnas mål. En ny, svår bortamatch väntar dock här där man har ett sämre facit med förluster i 4 av 5 matcher utanför KC Stadium så här långt.

Tigers kommer till spel utan den givne förstemålvakten Allan McGregor som blir borta ett tag framöver. James Chester saknas i mittlåset, så även Sone Aluko på topp. Robbie Brady testas sent.


Southamptons försvarsspel har varit hänsynslöst effektivt här på St. Mary’s under säsongsinledningen. I dessa 5 matcher har man ännu inte släppt in något spelmål (Sunderland via en hörna i hemmapremiären) där målvakten Artur Boruc inte har behövt göra mer än att rädda 10 av 11 avslut på mål, noterbart att 7 av dessa totalt 11 avslut kom till i en och samma match där Swansea (2-0 till Saints) är ett av ytterst få lag som kan ha bollinnehavet på den här arenan. Släpper man till 2,2 avslut på mål/match har man skapat fantastiska förutsättningar till att vinna fotbollsmatcher, och skulle det fina presspelet sitta på nytt så kan man vara på god väg mot en ny framgång.

Hull spelade med två man mer i över 45 minuter mot bottenlaget Sunderland. Trots det kom man inte undan med större marginal än ett självmål som gav segern. Man såg något segt ut senast och är alltjämt tunt framåt med 0,8 mål/ligamatch, vilket inte känns alltför lovande inför mötet med seriens främsta försvar. Tror nog att man kommer gå in med en något försiktig inställning där möjligheterna till att fånga upp bollen på farliga ytor med tillräckligt mycket folk inte blir alltför många nu när motståndets grundspel ser ut att fungera så pass bra på båda planhalvorna. Till den snåla produktionen framåt så har man ännu inte klarat av att hålla nollan intakt på bortaplan, där McGregors och Chesters frånvaro inte hjälper det syftet i rätt riktning.

Southampton spelas som matchvinnare.

/Puyol