Helgens Premier League-omgång fortsätter och jag hämtar ett spel från söndagens första match. Southampton och Fulham ska drabba samman på St Mary’s i något som kan bli en sevärd historia – iallafall om lagen fortsätter måla i samma takt, och då förstår ni kanske var jag vill komma…

  • Match: Southampton – Fulham
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 14.30

Southampton upplever svårigheter efter att ha flyttats upp en division för andra året i rad. Som en objektiv tittare har det däremot varit riktigt kul att se de matcherna där laget har varit inblandat, då man verkligen har försökt och vågat lira ut. Man har t.ex. gått ut hårt mot båda Manchester-lagen (City och United) och sånär tagit poäng av båda. Kryllar kanske inte av välkända profiler, men en av dessa är strikern Rickie Lambert som har visat att han kan måla även i Premier League. Talangen Gaston Ramirez har hämtats in från Bologna och Serie A, vilket kan bli en sevärd historia. I mittlåset hittar vi en bekant från Allsvenskan, holländaren Jos Hooiveld som vann SM-guld med AIK.

Fulham från London får ses som ett etablerat Premier League-lag men som dessvärre fick se sitt projekt stanna av något nu när lagets individuellt största spelare (Moussa Dembele och Clint Dempsey) lämnade för Tottenham. Man har tappat en del kreativitet och spelar något rakare numera, vilket har funkat ganska bra så här långt då man parkerar på en plats i mitten av tabellen. Man har värvat in Berbetov, Petric och Rodallega som ska stå för målen, och även dom har sett bra ut under inledningen.

Inga nya skador/avstängningar hos hemmalaget. Något osäkert kring vem som tar plats mellan stolparna i och med att Davis har sviktat samtidigt som det finns två andra alternativ numera. Bortalaget får klara sig utan Mahamadou Diarra. Berbatov, Richardson och Senderos är tveksamma till start.

Southampton har charmat under Nigel Adkins ledning. Resultatet av det? En seger och fem förluster på 6 matcher. Managern menar på att man ska lira sig kvar i Premier League, dock så har det blivit för mycket av det goda att jämföra med de som har lyckats med det tidigare och det trevliga, men naiva, spelet kommer bli lagets fall i slutändan, tror jag. Det har blivit ett antal mål framåt – men desto fler bakåt.

Sedan Southamptons återkomst till Premier League, där man har hunnit med 6 matcher, så har antalet mål i dessa varit 5, 2, 5,  7, 5 och 4. Då har man redan hunnit fokusera en hel del på hemmalaget, men tar man sedan en titt på Fulhams matcher så får man fram siffrorna 5, 5, 3, 3, 3 och 3. Det är alltså totalt 12 matcher där 11 av dom har gått över linan på 2,5 mål – därav min förvåning till oddset kontra möjligheterna sett till tidigare resultat.

Kan inte riktigt se hur hemmalaget ska ändra om sitt spel på så kort tid för att bli mer försiktigt. I samma veva kommer man fortfarande vara väldigt farligt framåt, samtidigt som jag förväntar mig att dagens gäster kommer kunna utnyttja det inte alltför vassa, kollektiva försvarsspelet hos Southampton. Tror nog att frågetecknet i deras kasse och Mark Schwarzer i motståndarnas dito kommer få jobba i det här mötet.

Jag spelar på att lagen blir inblandade i ännu en match med ett par mål, närmare bestämt minst 3 st.

Hämtar även två sidospel från den här matchen:
Rickie Lambert, målskytt 3,10 (Expekt) 1/10 units
Över 3,5 mål 2,90 (Nordicbet) 1/10 units 

/Puyol