Premier League-fotbollen ska sparka igång en ny omgång, den här gången med fokus på den sena lördagsmatchen i syd där succélaget Southampton tar sig an Fulham. Hemmalagets fina prestationer till trots, anser att London-laget i vitt och svart kan göra det svårare för motståndet än vad oddsfördelningen tyder på. Väljer att gå emot favoriten med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Fulham
  • Spel: Fulham +1
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.30 26/10

Southampton har gått en lång väg sedan inledningen av fjolåret, där återtåget startade på ett katastrofalt sätt med 24 insläppta mål efter de 8 inledande omgångarna. Jämför man det med dagens lag, som har hållit nollan intakt i 5 av 8 ligamatcher under den här säsongen, kan man snabbt märka av att man har utvecklats på ett fantastiskt sätt. Mauricio Pochettino basar över ett lag som faktiskt endast placerar sig 4 poäng bakom Arsenal i serieledning där man plockade en poäng av Manchester United borta på Old Trafford senast.

Saints, som i princip har varit helt skadefritt från start, har endast ett frågetecken på Steven Davis.

Fulham var något svårbedömt inför säsongen, men stod i mitt tycke för ett antal intressanta nyförvärv i somras där man ska ha potentialen till att vara ett stabilt lag runt mittenskiktet. Man inledde även bra med en seger i premiären, men en desto tyngre period väntade efter det där managern Martin Jol kan ha varit väldigt nära arbetsförmedlingen där de senaste segrarna över Stoke och Crystal Palace har vänt den negativa trenden. Desto större självförtroende nu där man äntligen fick igång målskyttet senast.

Bortalaget har frågetecken på den norske kaptenen Brede Hangeland i mittlåset. Även tveksamheter kring Bryan Ruiz som testas under dagen. Positivt dock att man återfår den holländske landslagsmålvakten, Maarten Stekelenburg, efter skada.

5036978-16x9-700x394

Southampton har stått för en lysande inledning. Individuellt ska det vara relativt jämnt mellan dessa lag, men den främsta skillnaden är hemmalagets trygga grundspel över hela banan. Mittlåset med Fonte och nyförvärvet Lovren har utmärkt sig där defensiven har varit oerhört stabil med endast 3 insläppta mål på 8 matcher (ligans mest effektiva försvarsspel) där man ännu inte har släppt in ett spelmål här på St. Marys. Samtidigt kan det vara värt att komma ihåg att man inte har gjort mer än ett mål i 2 av dessa matcher. Man föredrar att behålla bollen inom laget och värdera lägena innan man går på avslut, där den försiktiga speluppbyggnaden kan vara en del av förklaringen till att man inte snittar mer än ett mål/match. Skulle man stanna på det snittet även idag så är vi som sämst garanterade insatsen tillbaka via den här spelformen.

Fulham kan vara inne på rätt spår efter en seg inledning där den främsta nyckeln ikväll är uppspelen förbi motståndets höga press. Man har inte råd att ge bort särskilt många bollar på egen planhalva och hanterar man det så kan man vara på god väg. Tror nog att bortalaget kan trivas i den här positionen, med en motståndare som inte är alltför mycket bättre på pappret men som ändå har mottagit all beröm och står som favoriter. Bortalaget har även en potentiell matchvinnare i målet samtidigt som man kan presentera ett par hot på topp, där jag förväntar mig ännu mer av Berbatov/Bent inför fortsättningen.

De här lagen har mött varandra vid 10 tillfällen, samtliga matcher i Premier League, under 2000-talet där Southampton endast har vunnit en av bataljerna och det var nästan exakt på dagen för 11 år sedan. Majoriteten av matcherna har slutat oavgjort.


Jag tror att Fulham kan störa hemmalaget ikväll. Bet365 sticker ut något här där exempelvis Ladbrokes, som också erbjuder den här spelformen, står i 1,70. Spelar Fulham med ett asian handicap på +1 mål. Det är ett 2-vägsalternativ, vilket innebär att man får insatsen åter ifall bortalaget skulle förlora med uddamålet. Spelvinst via oavgjort/bortaseger.

/Puyol