Mer Premier League-fotboll med fokus på säsongens sista omgång där vi återigen plockar ett spel tidigt. Från London till sydkusten och St. Mary’s Stadium där Southampton tar emot Crystal Palace i ett, för hemmalagets del, bra läge när man ska gå för kvalplatser till Europa. ”Eagles” spelar en av sina allra största matcher på senare år den efterföljande helgen, och även om jag hade gett hemmalaget relativt goda möjligheter i det här skicket, så blir nog inte chanserna mindre nu.

  • Match: Southampton – Crystal Palace
  • Spel: Southampton -1 asian handicap
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 15/5

Southampton ser ut att avsluta säsongen riktigt starkt där man har toppat formen i jakten på en plats i Europa och man kommer åtminstone försöka gå för en plats bland topp-6. Man har nu plockat 13 poäng av 15 möjliga med fantastiska 14 mål framåt i dessa matcher, och än mer imponerande att både Tottenham och Manchester City har besegrats under den här perioden. ”Saints” visar upp en trygghet i sitt grundspel just nu där man har tydliga idéer framåt med sina poängspelare i gott slag, och även om jag i första hand tycker att man är desto giftigare i sitt omställningsspel så vill jag ge hemmalaget skapliga möjligheter att föra spelet med framgång mot det här motståndet.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken på Jordy Clasie som utgick senast. I övrigt är endast den långtidsskadade Florin Gardos struken sedan tidigare. Inga som helst avbräck med andra ord där truppen alltså kan vara fullt intakt till det här mötet.

southampton_200x200crystalpalace_200x200

Crystal Palace inledde säsongen strålande och skuggade faktiskt toppskiktet en bra bit in under säsongsinledningen, vilket gör vändningen desto mer anmärkningsvärd. Hemmasegern senast mot Stoke var endast lagets andra fullpoängare över de 20 senaste ligamatcherna, vilket säger en del om vilken negativ trend man har suttit inne på där man hann blandas in i nedflyttningsstriden. Men, svårigheterna i ligaspelet under den andra halvan av säsongen till trots, man har dock lyckats gå hela vägen till en final i FA-cupen som kommer spelas nästa lördag, och jag vill nog tro att nästintill all fokus kommer ligga på den matchen för Alan Pardews manskap.

Bortalaget kommer nog inte riskera Yohan Cabaye och Wilfred Zaha, vilket är ett par av de spelare som kan vilas i det här mötet. Även Mile Jedinak och Joe Ledley står som frågetecken medan mindre betydande Marouane Chamakh och Brede Hangeland är otillgängliga som alternativ sedan tidigare.


Ett riktigt formstarkt Saints, med en position att slåss för, mot ett Palace som har varit väldigt svagt i ligaspelet under den inledande halvan av spelåret där man kommer blicka fram mot nästa helg. Jag vill nog tro att man kommer bli överspelat vid ett par tillfällen mot ett hemmalag som nog både är mer fokuserat och i desto bättre slag. Southampton att vinna matchen med minst två bollar (insatsen åter vid en uddamålsvinst) spelas med en insats strax över medel.

/Puyol