Hämtar ytterligare ett spelobjekt från Premier League-omgången där den engelska fotbollen som bekant bjuder på ett par nyårskarameller. Spel i sydkusten och på St. Mary’s Stadium där Southampton tar emot Chelsea där hemmalaget är ute efter att revanschera förlusten för exakt en månad sedan där ”Saints” hade ledningen i halva matchen på Stamford Bridge. Tror mycket väl att man kan ge motståndet en rejäl batalj på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Southampton – Chelsea
  • Spel: Southampton dubbelchans
  • Odds: 1,91 @ Bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 1/1

Southampton har som bekant inte klarat av att fullfölja sin succéfyllda inledning där man tillhörde det absoluta toppskiktet. Spelet har dock inte varit fullt så lika vägvinnande på slutet där man endast har vunnit en av sina åtta senaste ligamatcher där man nu har börjat sjunka ner till mittenskiktet, även om man alltjämt befinner sig på den övre halvan av tabellen. Den övertygande bortasegern mot Cardiff med 3-0 följdes inte upp på ett önskvärt sätt, även om det var en ny bortamatch men av desto svårare karaktär, där man förlorade med uddamålet mot Everton.

Saints börjar återfå ett par spelare som har saknats runt jul, däremot så är Artur Boruc och Victor Wanyama alltjämt otillgängliga för spel.

west-bromwich-albion-v-southampton-premier-league-2178980-3415092388

Chelsea kommer in till det här mötet med positiva resultat från annandagen och framåt med full pott i sina två hemmamatcher på Stamford Bridge. Segern mot Swansea följdes upp med ytterligare en sådan i toppmötet mot Liverpool där man vände ett tidigt underläge via en stark första halvlek. När samtliga matcher är spelade under denna nyårsdag har man chansen att gå upp i serieledning om även övriga resultat går lagets väg där man nu har två poäng upp till Arsenal i topp inför dagens omgång.

Bortalaget har egentligen inga kännbara avbräck med David Luiz avstängd samt Ryan Bertrand och Marco van Ginkel på skadelistan sedan tidigare sedan tidigare. Man står däremot med frågetecken på både Frank Lampard och Branislav Ivanovic som skadade sig i den senaste ligaomgången.


Trots uteblivna resultat så anser jag att Southampton är på god väg tillbaka till att åter hitta det man stod för under säsongsinledningen. I perioder stängde man ner Everton och höll motståndet under 10 avslut på Goodison Park, vilket är väldigt starkt. Man har ett grundspel över hela banan som är svårt att komma åt där man är svårspelat här hemma på St. Mary’s med poäng i 7 av 9 matcher. Förlusterna, båda med 2-3, kom mot Aston Villa (78 procents bollinnehav och 21-6 i avslut) och Tottenham (mer än halva av den ordinarie startelvan och i princip hela backlinjen saknades) där jag alltjämt vill lyfta fram laget som väldigt svårslaget. Saints har visat upp en förmåga till att verkligen testa topplagen här i sydkusten där man gjorde minst två mål mot båda Manchester-lagen (City och United), Liverpool samt även dagens motstånd ifjol.

Chelsea har egentligen inte imponerat nämnvärt i jämförelse med tabellpositionen och sett till vad övriga topplag har presterat. De 4 senaste segrarna har varit med uddamålet och bortser man från att Liverpool stod för motståndet i en av matcherna så har de övriga (där man har vunnit) spelats mot lag i den undre halvan av tabellen. Än mer anmärkningsvärt när exempelvis toppkonkurrenten Manchester City har kritiserats för sitt ojämna bortaspel, är att 28 av Chelseas 40 inspelade poäng så här långt in i säsongen har hämtats hemma på Stamford Bridge där man, över 9 matcher, endast har besegrat Norwich, West Ham och Sunderland på bortaplan under den pågående Premier League-säsongen. Dessa lag hittar man på plats 14, 19 och 20 i tabellen. I 4 av dessa 9 matcher har man dessutom nollats där ingen av lagets toppforwards har gjort något ligamål på bortaplan ännu. Anser att man borde ha en tuffare uppgift framför sig än vad oddsfördelningen tyder på.


Dubbelchansen/halvgarderingen testas på Southampton, hemmalaget att plocka minst en poäng spelas med en medelinsats.

/Puyol