Slutspurt i England där nu endast två omgångar återstår i en av de avslutande Premier League-helgerna. Lördagens omgång inleds i sydkusten och St. Mary’s Stadium där Southampton tar emot Aston Villa. Båda lagen har placeringar att slåss för där jag låter bli vad gäller det vinnande tecknet, men där ett målspel är av större intresse. Hemmalagets försvarsspel är inte fullt så lika effektivt numera och gästerna har som bekant växlat upp rejält med sin målproduktion. Vill nog gästerna någorlunda goda möjligheter till att lyckas med det här.

  • Match: Southampton – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa mål före 76:00
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 13.45 16/5

Southampton är, trots den senaste tidens aningen sämre insatser och resultat, alltjämt säsongens utropstecken där man fortfarande har goda möjligheter till topp-6 och eventuellt en plats ut till Europa. Man har dock inte fått med sig mer än en poäng från de 4 senaste ligamatcherna, och med tanke på att spelschemat har varit relativt behagligt så hade man nog kunnat kräva mer. Man är alltjämt väldigt skickligt på att förflytta bollen men man har inte varit lika effektivt i sitt försvarsspel över hela banan där det som länge var Premier Leagues främsta defensiv nu har släppt in 2 mål i samtliga av dessa 4 matcher med Stoke, Tottenham, Sunderland och nu senast Leicester som motståndare där den sista utposten inte är lika trygg nuförtiden. Sedan succévärvningen i målet, Fraser Forster, tvingades utgå med en svår knäskada har ”Saints” endast lyckats hålla nollan intakt i en av 6 matcher där alternativen med Kelvin Davis och Paulo Gazzaniga inte har stått för några stabila intryck i jämförelse.

Hemmalaget saknar, utöver Forster i målet, bollvinnaren Morgan Schneiderlin som lämnar ett visst tomrum på det centrala mittfältet. Även Dusan Tadic och Emmanuel Mayuka stryks.

southampton_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa fortsätter att, utöver att en plats i finalen till FA-cupen är säkrad, prestera väl och ordna resultat där fortsatt Premier League-spel kan säkras denna lördag. Man är 4 poäng upp på närmsta lag nedanför nedflyttningsstrecket och ser man till den senaste tidens insatser ska man utan tvekan vara bättre än minst 3 lag i tabellen. Man har nu vunnit 4 av sina 5 senaste tävlingsmatcher och även om agerandet är bättre över hela banan sedan Tim Sherwoods intåg på managerposten så är det i första hand anfallsspelet som har utvecklats ganska kraftigt. Sedan managerskiftet har man gjort 24 mål (18 av dessa innan den avslutande kvarten) på 14 tävlingsmatcher, vilket är en marginell förbättring på hur man var innan där man har blivit betydligt bättre i sitt sätt att komma till avslut när man väl har bollen i ägo på den sista tredjedelen av banan. Man är mer kreativt och utnyttjar farten på sina wingers i större utsträckning där exempelvis Jack Grealish har varit ett oerhört intressant inslag – utöver en formtoppad Christian Benteke som kan ha ett övertag även mot hemmalagets stora och fysiska mittlås.

Bortalaget har nästintill starkast möjliga lag tillgängligt för spel där endast mittbacksalternativen Ciaran Clark och Nathan Baker är kvar på skadelistan sedan tidigare.


Ett bortamål står under 1,6 ggr hos spelbolagen där det här alternativet känns något mer intressant. Southampton kommer ha sätta fler passningar och ha mer boll på motståndarnas halva, men så som Villa spelar just nu tror jag att det kommer ha mindre betydelse där man kommer kunna skapa möjligheter i alla fall. Bortalaget har sedan managerskiftet målat mot samtliga (4 matcher) av de lagen (noterbart utanför Villa Park) man har mött som placerar sig ovanför Saints i tabellen där man nog måste ses med goda möjligheter även denna lördag. Aston Villa att göra mål innan den 76:e matchminuten spelas med en insats strax över medel.

Testar även:
Aston Villa över 1,5 mål 4,00 (William Hill) 1,5/10 units

/Puyol