3 omgångar har spelats i den danska ligan och här drabbar SønderjyskE samman med Horsens. Jag tar klar ställning då det mesta talar för seger för det ena laget! Häng på!

SønderjyskE – AC Horsens
Spel: 1 (SønderjyskE vinner)
Odds: 2.45 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.00

SønderjyskE har inlett årets seriespel på ett mycket bra sätt. Man vann hemmapremiären mot Randers med imponerande 6-1 och efter det gjorde man ytterligare en urstark insats när man var nära att slå Köpenhamn på sin hemmaplan, matchen slutade 1-1. Nu senast slog man Esbjerg på bortaplan med 2-1 så man har verkligen inlett serien på ett bra sätt.

Horsens har inlett sämre då man i premiären åkte på stryk mot regerande mästarna Nordsjälland med 0-4. Man tog dock en snabb revansch när man vann borta mot Silkeborg med 2-0 och efter det spelade man 2-2 hemma mot Midtjylland. Man spelade även en match i Europa League i torsdags hemma mot svenska IF Elfsborg. Man inledde den matchen piggt men ju längre matchen gick, desto tröttare såg man ut. Matchen slutade 1-1 efter att man kvitterat på straff på tilläggstid.

Just Europaspelet talar för att Horsens inte är mentalt och fysiskt 100 procentiga inför den här uppgiften. Det är Horsens första framträdande någonsin i Europa och man satsar fullt ut på det och med 1-1 i bagaget så lär både spelare som tränare ha den matchen i tankarna. Man såg som sagt trötta ut i slutet av matchen mot Elfsborg och med tanke på att man inte är vana vid att matchas i såväl inhemska ligan som i Europa så kan det bli för mycket för många av spelarna. På torsdag väntar en ännu tuffare match då man ska spela i Borås på Elfsborgs konstgräs och spelarna i Horsens är väl medvetna om att det kommer bli tufft och med bara 2 dagars vila inför den matchen så sparar säkert flera på sin krafter.

SønderjyskE har inga nya skadebekymmer att oroa sig för. Man får däremot tillbaka supervikige Hallgrimur Jonasson från sin knäskada och det är ett stort plus för hemmalaget!
Horsens har fortsatt Martin Retov, Nabil Aslam och Anders Nøhr på skadelistan.

SønderjyskE är rejält revanschsugna inför den här matchen då Horsens har 3 raka storsegrar på SønderjyskEs hemmaplan. De 3 senaste åren har matcherna slutat 0-3, 1-3 och nu senast 1-4 till Horsen så SønderjyskE är rejält revanschsugna inför den här matchen. I intervjuer på deras hemsida och i lokala tidningar har spelarna betonat vikten av revanschlusta inför den här matchen och när man har fin form med mycket självförtroende och Horsens säkert har tankarna på en annan match så bör segerchansen vara mycket god!