En av de olympiska spelens absoluta höjdpunkter står och knackar på dörren, och det är herrarnas 200 meterslopp. I första hand så kommer det här bli en jamaicansk duell mellan den fullständigt fenomenale Usain Bolt och kompisen Yohan Blake. Förväntningarna är stora och kan vi bjudas på magi denna torsdagkväll i London?

  • Match: Friidrott, herrar 200 meter
  • Spel: Att slå världsrekordet
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 21.55

Som introt nämner, mycket fokus på inte bara de två männen som är snabbast på den här distansen i dagsläget, utan även de två som har de bästa tiderna på 200 meter överhuvudtaget. Yohan Blake har sprungit den här distansen på 19.26 (ifjol) medan Usain Bolt sitter på världsrekordet som står på 19.19 från VM i Berlin 2009. Dessa sprinters imponerade stort i respektive kval där man gick i mål på dugliga tider trots att man slog av på tempot en bra bit innan slutet.

I finalen kommer dessa herrar inte kunna slå av på takten någonstans och just det faktum att detta är de snabbaste männen genom tiderna på 200 meter gör det här väldigt intressant då de kommer pressa varandra hela vägen, från start till mål. Några timmar inför startskottet så sägs det att de yttre förutsättningarna i London är okej och inte kommer vara emot deltagarna i kvällens lopp.

19.19 är alltså tiden som ska slås, och jag tycker nog att de snabba banorna i kombination med formen hos Bolt/Blake kan tala för att siffrorna kan putsas med någon hundradel.

För att komma till någon vidare slutsats, Usain Bolt har haft en förmåga att överträffa alla och bryta de gränser som folk kanske inte trodde var möjliga, och här är han en given storfavorit. Den här liraren har slagit 5 världsrekord och i 100 metersloppet för några dagar sedan visade han att han fortfarande har duktigt med krut i de långa benen.

Yohan Blake är fantastisk, men jag har svårt att se hur han ska kunna hota fullt ut över hela sträckan. Men, jag tror att han kan hänga med och pressa ”Lightning Bolt” och tvinga honom att få ut det allra bästa han har vilket känns som en intressant kombination, och skulle vi få en bra start på båda så kommer nog tiden leva in på målsnöret.

Man ska såklart komma ihåg att 19.19 är en fantastisk tid så det är inget man kastar in alltför mycket på, men skulle den jamaicanske sprintkungen få till ett av sina många perfekta lopp så är det ingen omöjlighet. Men en mindre insats på att vi får se ett nytt världsrekord på 200 meter testas. Loppet beräknas starta ca 22.00 svensk tid.

Det blir även ett mindre sidospel: Warren Weir att vinna loppet UTAN BOLT & BLAKE 4,00 (Bet365) 1/10 units. Alltså samma spel som att han kommer före övriga deltagare förutom Bolt och Blake. Gör han ett riktigt bra lopp så ska han kunna hota Lemaitre och Spearmon som är de närmsta konkurrenterna.

/Puyol