Sollentuna jagar viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning medans bortalaget Haninge kämpar för ytterligare tre poäng i toppen och en plats bland de två bästa. I mitt tycke ska det vara skillnad mellan de här lagen och oddset är riktigt lockande.

 

  • Match: Sollentuna – Haninge
  • Speltips: Haninge
  • Odds: 1.91 @ Nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 19.00

Sollentuna är nykomlingar den här säsongen och har väl gjort det helt okej iår för att ligga i den sits man gör. Nu är visserligen de tre bottenlagen i den östra hockeyettan inte speciellt bra så det kanske också förklarar varför man tagit vissa poäng. Jag ska ärligt säga att jag inte har någon jättekoll på Sollentunas spelare, men tabellen i grundserien förklarar ju lite att man är snäppet efter vissa i den här serien. Man kom tredje sist i grundserien med sina 24 poäng och hade Wings samt usla Tierp bakom sig. Det är ingen större merit ska väl sägas. Sedan var Sollentuna klart bättre under första halvan än vad man var under andra halvan så känslan är att det blir lite jobbigare nu. Tittar man på inbördes möten den här säsongen så vann man faktiskt båda, en efter straffar och en efter ordinarie tid, trots att man varit utspelade under båda matcherna mer eller mindre. Jag är tveksam till att man slår ett starkt Haninge en tredje gång. Senast vann man mot Tierp borta med 6-2, men förlorade skotten ganska klart. Tierp är verkligen jättedåliga så det måste ju säga något om Sollentuna som inte kan vara alltför farliga.

haningeHaninge har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått känns det som, även om man gick tungt på slutet. Man har fått behålla stora delar av laget från förra året lagt till ett par spelare som ersätter de som man tappat, vilket gör att man är av ungefär samma klass som tidigare. Grundserien avslutade man med fem raka förluster, men har sedan startat fortsättningsserien med fyra vinster av fem möjliga där enda plumpen kom i övertid borta mot Åkers. Det är inget att skämmas för. Spelar man som man gjorde i mitten av halva grundserien så är man ett givet lag efter Åkers i den här serien och ett lag som Sollentuna ska man avfärda ganska enkelt tycker jag. Någon storseger lär det inte bli med tanke på att Sollentuna spelar rätt tight, men grundstyrkan här borde avgöra då Haninge har klart mycket bättre spetsspelare än vad hemmalaget har. Jag trodde nästan att vi skulle få se ett odds runt 1.60-1.65 på den här matchen och blev rätt förvånad när jag såg oddset. Haninge slog Väsby hemma senast med 4-1 och går för tre nya poäng idag.


Trots att det är bortaplan och att Haninge förlorat båda matcherna den här säsongen mot Sollentuna så väljer jag att backa dem med en ganska hög insats. Tittar man på trupperna så ska det vara skillnad här. Mitt spel blir alltså Haninge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.91 hos Nordicbet. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden