Botten mot toppen och för mig känns utgången självklar, häng på!

Sogndal – Rosenborg
Spel: 2
Odds: 2.00 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Sogndal ligger på 13e plats i tabellen och tar här emot serietrean Rosenborg. Sogndal är seriens näst sämsta hemmalag och nu ställs man mot seriens bästa bortalag. Sogndal har 2-3-3 som hemmarad och det är inget som imponerar direkt. Formen är dessutom usel för laget som har mött Odd Grenland, Stabaek och Fredrikstad i sina 3 senaste hemmamatcher och man förlorade 2 och vann 1 av dessa matcherna. Noterbart är att samtliga tre lag ligger i bottnen och segern togs mot jumbon Stabaek. Nu möter man ett helt annat motstånd och då lär det bli tufft.

Rosenberg är som sagt seriens bästa bortalag och resultatraden 3-5-0 är helt okej och som ni ser har man ännu inte förlorat på bortaplan. De tre senaste bortamatcherna har varit mot lag på den övre halvan då man mött Tromsö, Haugesund och Viking. Man kryssade i en tuffa bortamatchen mot Tromsö medan man slog Haugesund och Viking på deras hemmaplaner. Nu möter man betydligt enklare motstånd och segerchansen ska vara mycket bra!

Det är mycket som talar för Rosenborg här då man har betydligt bättre form än Sogndal, man är starka på bortaplan medan Sogndal är hemmasvaga, man har betydligt större kapacitet i sitt lag än Sogndal och man har mött tufft motstånd den senaste tiden och gjort det bra medan Sogndal har mött enklare motstånd och vart usla. Stor fördel Rosenborg och jag lirar till ett helt okej bortaodds!