Vi lämnar ATP turneringarna för stunden och blickar neråt i rankningarna och hamnar i Challengern i Bergamo Italien. Vi har japanen Soeda som spelade Davis Cup för sitt Japan i helgen och gjorde det riktigt bra som möter servekanonen med begränsningar Ignatik, klar vinnare i den matchen. Arnaboldi från Italien som skrällde sig igenom första omgången möter en storspelande tysk vid namn Björn Phau. Jag har hittat en riktigt bra dubbel här som jag tycker man verkligen måste spela.

  • Speltips – Soeda + Phau att vinna sina matcher
  • Liga – Challenger Bergamo
  • Odds – 1.75 @ unibet
  • Units – 8/10
  • Spelstopp – 11.00

I första matchen går en storspelande japan in i andra omgången. Go Soeda är en riktigt bra spelare och väldigt underskattad. Han spelade Davis Cup för sitt Japan i helgen och då vände han ett 2-0 underläge mot Ivan Dodig till en 3-2 vinst. Han har ett för bra spel för den här nivån och enligt mig borde han spela i ATP turneringarna då han har kapaciteten nog att göra det. Soeda spelar med bra längd på slagen och med kraft vilket gör att dom sämre spelarna får stora problem i dueller mot han då dom är under press hela tiden. Han har en helt okej serve som han vinner poäng på och gör att han hamnar i överläge i duellerna.

Ignatik har ett vapen, sin serve. Krånglar hans serve så får han stora problem mot en spelare i Soedas kaliber. Han spelade i första omgången mot en okänd italienare som han hade stora problem mot då hans andra serve är väldigt svag, han vann endast 44% av andra servarna och vart pressad till en tre setare av han. Servar han lika dåligt så kommer han inte ha en suck i den här matchen.

———————————

Andrea Arnaboldi är en vänsterhänt spelare som är rent ut sagt ganska dålig. Han spelar egentligen på Future nivån (under Challenger) och där brukar han åka ut i första omgången mot riktigt usla spelare. Han gick vidare på grund av att Gremelmayer nog hade sin värsta dag i karriären och spelade riktigt dåligt. Han har en helt okej serve, sen finns det inte så mycket mer. Finns inte så mycket att säga om den här spelaren då det mesta hänger på Phau.

Björn Phau, tysken med storform. Han har spelat riktigt bra tennis på Challenger nivån på sistone och imponerar mer och mer på mig varje gång jag ser han på senaste. Hans returer har varit av högsta klass fast han har mött storservare på senaste tiden vilket imponerar. Hans spel är bra nu, rena och fina träffar där han gör många vinnare och tvingar sina motståndare till väldigt många unforced errors. Phau vinner den här matchen, frågan är bara med hur mycket.

Jag tycker att den här dubbeln är riktigt bra då vi i princip får 1.75 på Soeda mot en mer än överkomlig vitryss vid namn Ignatik.

Lycka till!

/Lidde