Vilken drömlottning för Jack Sock, en sådan här match ska han bara inte förlora. Han har allt på sin sida, han är bättre över hela banan och även om han har tendenser till att göra onödiga misstag så ska Soeda vara ett minne blott.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Miami
  • Match: Soeda – Sock
  • Spel: Sock -1.5 set
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17:30

Sock hoppade in i Indian Wells som sin första turnering för året och gjorde det riktigt bra, tog sig till fjärderundan där Federer var för mycket men på vägen dit slog han Lu, Muller och Bautista-Agut, vilket är ett styrkebesked om något. Man ser att det betyder mycket att spela hemma i USA, det är få gånger han kan hämta upp underläge mot dessa spelare, vilket han var tvungen att göra i samtliga matcher. Förutom att han spelar i USA så spelar han bra tennis för tillfället, hans fotarbete samt ett smart spel som ställer många. Förra året tog han sig till andra rundan där Raonic blev för svår, han spelade dock till sig ett tiebreak och det är få han gör besvikna denna tid på året.

Soeda har inte bevisat något för mig hittills och har endast en tendens till någorlunda spel och det var i Auckland mot Young där han plockade ett set. Det är en match utav sex, annars så spelar han ett väldigt trött spel och kommer ha svårt att returnera Sock’s serve och försvarsspelet kommer inte räcka till för att hålla det jämnt. Uttåget i Indian Wells mot Bolt var inte heller någon höjdare och även om Soeda hade spelat bra så tror jag fortfarande Sock hade klarat av att vinna denna match med 2-0, i och med att hans grundspel är såpass mycket bättre och amerikanen ligger långt före sin motståndare i utvecklingen.

Sock -1.5 set till 1.72 tar jag alla dagar i veckan, i min bok så är korrekt odds runt 1.50 med dessa förutsättningar! Att Sock har haft en lång veckan i Indian Wells med dubbelfinal är jag inte speciellt orolig för, Soeda är inte riktigt där.

@haegge1