Alla matcher är verkligen viktiga för tillfället med tanke på att det är så pass jämnt som det är. Södertälje spelar idag hemma mot succélaget Västervik och jag tycker man har bra chanser till att lösa ännu en vinst här.

  • Match: Södertälje – Västervik
  • Speltips: Södertälje -1.5
  • Odds: 1.80 @ Expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 28/3, 16.00

sodertalje_200Södertälje vann senast sin blott tredje bortamatch under ordinarie tid på hela säsongen och det var nog mycket efterlängtat för alla inblandade i klubben. Man gjorde en disciplinerad match och malde ner Västervik och vann tillslut med 3-0. Spelet var dock ganska jämnt under hela matchen, men SSK-spelarna var mer giftiga framför målet och tog tillvara på misstagen bättre än vad hemmaspelarna gjorde. Det var det som var skillnaden. Förmodligen är det också det som skiljer lagen från allsvenskan och hockeyettan. Tempomässigt är det jämnt, men lagen uppifrån är snäppet vassare och tyngre i avgörande lägen. Nu har man hemmaplan mot samma lag och den matchen ska man vinna alla dagar i veckan enligt mig. Man är ett annat lag på hemmaplan och där kan man utmana alla lag i hockeyallsvenskan. Nu under kvalserien så har man en vinst, en oavgjord och en förlust. Däremot så har man spelat bra i alla matcher och dagens match är en lämplig match att fortsätta sin streak och också ta ett stort steg mot säkrat kontrakt. Nye coaachen Mats Waltin kom in inför förra matchen och det verkade som att spelarna fått lite nytändning. Idag bör det verkligen inte bli sämre när man spelar på hemmaplan.

vastervikVästervik har jag rekat många gånger den här säsongen och det gjorde jag även senast. Matchen var jämn, men Södertälje var mer heta framför kassen och det vinner man matchen på. VIK är erkänt starka hemma medans man är klart mänskligare på resande fot. Så är det nästan med alla lag. Västervik har hittills fått stryk med 4-1, 2-0 och 5-0 på bortaplan under kvalserien och det är väl ett litet tecken på att man kommer få det tufft idag också. SSK har ändå ett lag som ska vara topp två i den här serien och med tanke på hur matchen utvecklade sig senast så ska det mycket till ifall man lyckas att spela jämnt med dem idag på bortaplan. Västervik har länge levt på sin energi och sin stabila defensiv, men just nu känns det lite som att ”tåget har gått” för Västervikspelarna. Målvaktsspelet har heller inte varit lika bra som det varit tidigare och det är lite av en nyckel för att detta ska gå vägen för laget. Man har det sämsta laget på pappret i serien, även om det är väldigt jämnt. Idag ska det dock vara klasskillnad. Västervik saknar dessutom en av sina bästa och snabbaste forwards i Joachim Hedblad som fick kliva av matchen senast. Det är ett tungt avbräck i ett lag för ett lag som endast lyckats göra åtta mål på sex spelade hittills. Jag blir förvånad om Västervik gör fler än ett mål idag och Södertälje gör minst tre helt enkelt.


SSK avfärdade Västervik på bortaplan med 3-0 med den såkallade ”Waltin-effekten”. Idag har man hemma och det borde bli liknande eller större siffror idag. Mitt spel idag blir alltså Södertälje -1.5 till oddset 1.80 hos Expekt. Insatsen blir lite tyngre idag och landar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden