Idag är det match mellan anrika Södertälje och Västervik som etablerat sig som ett topplag i hockeyettan de senaste åren. I mitt tycke är det här kanske hockeyettans två absolut bästa lag så räkna med en tight match här där jag faktiskt tycker att bortalaget står lite för högt.

  • Match: Södertälje – Västervik
  • Speltips: Västervik X2
  • Odds: 1.91 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 19.00

sodertalje_200Södertälje sprang igenom den östra serien utan större problem. Man vann egentligen allt som man ville förutom ett par matcher i slutet av säsongen då man slog av lite på takten. Allettan började man på bästa sätt och motsvarade allas förväntningar genom fyra raka trepoängare, även om det märks att motståndet blivit tuffare nu. Senast hemma mot Troja fick man se sig besegrade med 2-1 efter att bortalaget avgjort en dryg minut in i övertiden. En förlust mot Troja är inget att skämmas någonstans för med tanke på att det är ett väldigt bra lag. Matchen mot Västervik kommer verkligen inte bli en lättare match då jag anser att just Västervik kanske är hockeyettans mest kompletta lag. Det är helt rätt att Södertälje är favoriter på hemmaplan och det ska man vara mot varenda lag i den här serien. Däremot så tycker jag att oddssättarna fokuserar lite för mycket på lagnamnen här för Västervik är minst lika bra som Södertälje. SSK har inte på hela säsongen haft något större motstånd medans Västervik spelat tuffa matcher till och från under hela grundserien. Kanske kan det vara till en nackdel för SSK och att man inte orkar hålla uppe sitt spel när man också får lite ”motgångar”? Det visar sig. Man är rätta favoriter helt klart, men Västervik kan störa.

vastervikVästervik stod för en stabil insats senast när man besegrade Visby/Roma hemma med 5-1. Det var inget snack om saken vilket lag som var det bästa rakt igenom. VIK vann den södra serien med fyra poängs försprång till Troja och man tystade många som sagt att den västra serien är sämre med tanke på att det var därifrån man förflyttades till den här säsongen. Ja, klassen rakt igenom kanske är sämre, men toppen är minst lika bra som söderlagen. Det har man visat under en lång tid. Dagens match mot Södertälje borta kommer kanske bli den tuffaste på hela säsongen, men man har visat förr att man kan ”överraska” mot topplag när man är kraftiga underdogs. Jag tycker dock inte att man ska vara så stora underdogs för man är minst lika bra som SSK. Det som skiljer lagen är väl att Västervik har ett riktigt ”lag” att jobba med. Man har spelare som accepterar att vara grovjobbare osv till skillnad från Södertälje som har mer eller mindre 3-4 förstafemmor på den här nivån. Jag tror att i längden när det blir tightare matcher så behövs alla roller i ett lag för att lyckas och det är precis det Västervik gjort den här säsongen och även förra då man tog sig ända till kvalserien. Västervik har mött SSK två gånger på försäsongen iår och vann båda matcherna. 4-3 på bortaplan och 4-1 hemma om jag inte minns helt fel. Man bör ha god chans till minst ett poäng idag också. Kan Troja slå SSK så kan Västervik för de är ett bättre lag än Troja enligt mig.


Södertälje är givna favoriter här, men Västervik är inte dåliga och det är min vinnare av allettan Södra och ska man vinna serien så är poäng idag ett måste. Därför kommer mitt spel idag bli Västervik X2 till oddset 1.91 hos betsson. Insatsen kommer att landa på medel och stanna på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden