Klent utbud på dagen/natten. Endast en match i hela hockey Sverige och endast en match i NHL. Men låt oss börja i Sverige och i Hockeyallsvenskan där Södertälje tar emot Västerås. Södertälje som har börjat strålande sen uppehållet och har tagit två raka segrar. Medan Västerås har det fortsatt tungt, framförallt hemmaplan. Det skiljer bara tre poäng mellan lagen och viktiga poäng står på spel.

  • Match: Södertälje – Västerås
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 17/11, 19:00

Södertälje har börjat hittat spelet för laget och truppen är allt mindre skadad. Det har lett till att Södertälje inte mindre har tre raka segrar och fyra segrar på lagets fem senaste matcher. Nu senast besegrades Rögle i en målrik tillställning där Södertälje var det bättre laget i den första perioden och hade ledningen 2-0. Rögle tog över spelet i den andra och jobbade ikapp till 2-2. I den tredje perioden var även där Rögle det bättre laget men tack vare ett 3-2 mål i powerplay kom 4-2 och 5-2 av bara farten från hemmalaget och Södertälje kunde till slut hålla undan till seger 5-4.

Med Södertäljes åtta poäng av nio möjliga på lagets tre senaste matcher har laget börjat klättrat allt mer i tabellen. Det är däremot en ofantligt jämn tabell och varje poäng för stunden gör en otrolig skillnad. Södertälje har spelat till sig trettiofyra poäng och ligger på en åttonde plats i Hockeyallsvenskan. Laget är endast ett poäng bakom sexan och sjuan men har bara tre poäng ner till nästjumbon Västerås på en trettonde plats.

Hemma i Axa Sports Center fortsätter Södertälje att leverera. Med tolv spelade hemmamatcher har laget spelat till sig tjugotre poäng via nio segrar, varav fyra efter övertid/straffar, tre förluster och en målskillnad på 40-32. Det ger ett snitt på sex mål per match. Med den statistiken är Södertälje seriens fjärde bästa hemmalag.
Södertälje har på lagets fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust. I dessa matcher har det blivit en del med målkalas och med totalt trettiotre mål under ordinarie tid ger det ett snitt på 6,6 mål per match.

Södertälje kommer till spel med Tim Sandberg i kassen och Peter Nolander är tillgänglig för spel igen. Laget saknar däremot Linus Söderström som är fortsatt sjuk.

sodertalje_200 V.S västerås

Västerås kommer till spel med en aning sämre form. Laget har på sina fem senaste matcher tre segrar och två förluster. Nu senast förlorade laget en svängig hockeymatch mot BIK Karlskoga på hemmaplan med 5-4. En match som Västerås tog ledningen i men BIK Karlskoga vände på det hela. Västerås kvitterade i början av den tredje perioden till 4-4 och såg ut att ta matchen till förlängning. Men med mindre än en och trettio kvar av matchen kom 4.5 för BIK Karlskoga som därefter kunde hålla undan och vinna matchen.

Förlusten innebär att Västerås är fortsatt kvar under kvalstrecket. Efter lagets tjugotre spelade matcher har det spelats in trettio poäng. Det leder till att Västerås ligger på en trettonde plats och har sex poäng ner till jumbon AIK men laget har samma poängskörd som Oskarshamn som ligger ovanför strecket. Västerås är samtidigt endast tre poäng bakom laget Södertälje som innehar den sista play off platsen för stunden.

Orsaken till att Västerås ligger där laget ligger är inte på grund av bortaspelet. Med arton poäng på tolv spelade bortamatcher är Västerås seriens tredje bästa bortalag. Detta via en statistik på sex segrar, varav en efter övertid/straffar och sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 32-31. Ett snitt på 5,25 mål per match. Västerås är det lag som har gjort andra flest mål på bortaplan. 
Västerås vann sin senaste match på bortais mot Karlskrona med 3-1. Det leder till att laget har på sina fem senaste bortamatcher fyra segrar och en förlust. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 4,5 mål.

Västerås återfår Conny Strömberg till kvällens match.

Redan dags för säsongen tredje möte.
Lagen har tidigare haft en hemmamatch vardera. Den första matchen spelades i Södertälje där hemmalaget vann med 3-1. Den andra matchen spelades i Västerås och där vann Västerås med siffrorna 3-0.
På lagens fem senaste möten har det slutat med två segrar för Södertälje och tre för Västerås.
Lagens fem senaste matcher i Axa Sports Center har resulterat i fyra segrar för Södertälje och en för Västerås.

Kommer något av lagen lämna bottenträsket för stunden?
Formstarka Södertälje med tre raka segrar och offensiven sprutar in mål för stunden. I dessa tre matcher har laget mäktat med att göra tretton mål. Imponerande! Medan Västerås inte alls får spelet att stämma på framförallt hemmaplan. Förlust i lagets förra match som var målrik och försvarsspelet ser inte alls lika bra ut som det var förra säsongen. Västerås imponerar däremot på bortaplan och där har laget gjort nitton mål på lagets fem senaste bortamatcher.
Hemmastarka Södertälje mot borta starka Västerås. Båda lagen kommer till spel med segrar i fyra av lagens hemma respektive bortamatcher.
Södertälje som får igång spelet mer och mer och offensiven imponerar. Men samtidigt har försvarsspelet mer att bevisa och målvaktsspelet med Tim Sandberg i kassen likaså. Västerås bortaspel imponerar när laget inte behöver vara det spelförande laget och styra och ställa i matcherna. Västerås är det lag som har gjort andra flest mål på bortaplan.

Med två lag som imponerar på hemma och bortaplan för stunden kommer till spel med viktiga poäng på spel. Södertälje är det lag som har gjort tredje flest mål på hemmaplan mot Västerås som gjort andra flest mål på bortaplan. Båda lagen har fått igång målskyttet och att säga utgången i matchen är inte lätt. 
Därför väljer jag att spela över 4,5 mål till 1,75 hos Unibet .Då jag har svårt att se med lagens spel den senaste tiden i resultera i minst fem mål.