Nästan full omgång i hockeyallsvenskan ikväll, och jag har hittat ett spel i matchen mellan Södertälje – Troja/Ljungby. Hemmalaget har en riktigt bra form och har tre raka fullpoängare. Bortalaget Troja har också gått helt ok på slutet och slog senast Oskarshamn på hemmais. Har hittat ett under/över spel här som jag tror mycket på, läs mer!

  • Match: Södertälje – Troja/Ljungby
  • Spel: under 5,5 mål
  • Odds: 1.90 (ladbrokes)
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Södertälje är tillsammans med Mora seriens formstarkaste lag för tillfället, tack vare detta har man klättrat upp på en femteplats i tabellen. Men man är långt ifrån klara för play-off då det endast är tre poäng ner till åttan Rögle. Receptet på framgångarna på slutet har varit ett riktigt tajt försvarsspel samt ett fenomenalt målvaktsspel. Man är inget lag som brukar vara inblandade i målkalas och är faktiskt ett av de lag som gjort minst mål i hela allsvenskan, men detta vägar man upp genom att släppa in extremt lite mål. Både Hudacek och Idoff i kassen har stått för fina prestationer på slutet och Södertälje har bara släppt in ett (!) mål på de tre senaste matcherna.

Man har inga skador i Södertälje och ställer upp med samma manskap som senaste vinstmatchen mot Sundsvall, detta innebär att Hudacek vaktar kassen.

Troja/Ljungby har som sagt gjort det helt ok på slutet, men man har kryssat för mycket på slutet för att avancera märkbart i tabellen. Man placerar sig just nu på en tiondeplats i serien och har faktiskt bara fem poäng upp till en play-off plats. Precis som Södertälje har man inte varit inblandade i särskilt många målkalas på slutet, man har faktiskt gått under linan 5,5 mål i åtta raka matcher. Då ska det tilläggas att man mött lag som Örebro, Leksand och Mora under dessa matcher. Man har en målvakt i Trevor Koenig som var fenomenal på slutet och räddat poäng till Troja i vissa matcher.

Senast saknades David Åslin och Jesper Williamsson, inte hittat någon info angående deras status idag.

——————————————————————————————–

Två målsnåla lag som drabbar samman om viktiga poäng, tror att Södertälje kommer försöka göra ett par mål, för att sedan bevaka ledningen som senast i Sundsvall. Två riktigt bra målvakter på isen idag och jag har svårt att se denna gå över linan.

/e@sy