Match i Axa Sports Center ikväll där hemmalaget Södertälje tar emot Tingsryd. Bortalaget har e väldigt fin svit på fem raka segrar in till den här matchen, fortsätter man på den vägen? Läs mer!

  • Match: Södertälje – Tingsryd
  • Spel: Södertälje
  • Odds: 1,74 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Södertälje har inte öppnat årets hockeyallsvenska bra och ligger som nästjumbo med endast Almtuna bakom sig. Men jag tycker dock att man har en kurva som nu äntligen börjar peka uppåt. En säker seger på hemmais mot Karlskrona (6-2) följdes upp av en poäng nu senast på bortais mot hemmastarka Asplöven. Men enligt rapporter borde det varit tre poäng då Södertälje var det klart bättre laget och skapade flest chanser matchen igenom. Debuterade där gjorde nyförvärvet Matt Read som gjorde hela 47 poäng i debutsäsongen för sitt Philadelphia Flyers, räkna med att han kommer ösa in poäng när han är varm i kläderna. Debut ikväll blir det även för Carl Hagelin som i vanliga fall återfinns i New York Rangers organisation. Med dessa två värningar tror jag att Södertälje kommer börja klättra i tabellen nu, och Tingsryd på hemmais är en perfekt början.

Hemmalaget kommer till spel utan backen Jordan Henry som man inte varit nöjda med och skickar iväg, i övrigt har man ett starkt lag till förfogande. Sebastion Idoff kommer vakta kassen.

Carl Hagelin är tillbaka i sin moderklubb.

Tingsryd är seriens formstarkaste lag just nu och har som sagt fem raka vinster in till den här matchen, varav en vinst är på övertid mot Malmö. Men i övrigt har man plockat trepoängare på löpande band och det har tagit laget upp på en sjundeplats. Men kikar vi på motståndet man tagit segrar mot så blir jag inte lika imponerad av Tingsryd. Det är nästan uteslutande motstånd från nedre delen av tabellen och man har till stora delar levt på ett enormt målvaktsspel ifrån Fasth och Zajkowski på slutet. Nu ligger förvisso även Södertälje på nedre delen av tabellen, men jag vill ändå påstå att Södertälje är bättre än så och kommer börja sin klättring uppåt nu med dessa nyförvärv man plockat in. Tingsryd kan inte fortsätta göra 2-3 mål och förvänta sig att vinna matcherna, för så omänskligt bra kommer inte Viktor Fasth vara dag ut och dag in i kassen.

Tomas Larsson och Kevin DeVirgilio finns åter med i truppen mot SSK. Klart är också att Viktor Fasth vaktar kassen.


Med tanke på nyförvärven man gjort kommer det nog bli en del folk på plats i Axa Sports Center ikväll. Och med publiken i ryggen samt nytt blod i laget tycker jag man ska ha goda chanser till att göra en 3-4 puckar på Viktor Fasth ikväll. Gör man det så vinner man matchen då Tingsryd knappast kommer stå för något målkalas.

/e@sy