Matchdag två i kvalserien till hockeyallsvenskan och idag är det Södertälje som ska spela sin första hemmamatch. Man tar emot Sundsvall som har gått som en ångvält i ettan den här säsongen. Klarar hemmalaget pressen som de har på sig idag?

  • Match: Södertälje – Sundsvall
  • Speltips: Sundsval X2
  • Odds: 2.25 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp:  15/3, 16.00

sodertalje_200Södertäljes säsong har verkligen inte varit som man tänkt sig. Nu har visserligen hockeyallsvenskan varit jämnare än någonsin och många lag hade kunnat hamna i den här sitsen istället för både AIK och Södertälje. Nu var dock SSK det klart sämsta laget med tanke på att man var hela tretton poäng ifrån strecket så marginalen var ändå ganska god. Målet med den här serien som man nu spelar just nu är såklart att komma topp fyra och det ska man göra med tanke på att man kommer uppifrån och faktiskt på pappret har ett helt okej lag. Nu är dock lagen från ettan väldigt bra rustade och det kanske inte går så lätt som många tror. Man förlorade första matchen med 3-0 på Hovet mot AIK och måste nästan nu ta en vinst. Man har all press på sig och möter idag hockeyettans kanske bästa lag. Södertälje ska vara favoriter, men jag tror att de kan få svårt med Sundsvall idag. Man har trots allt haft väldigt svårt att göra mål och nu möter man ett lag med en defensiv som håller allsvensk klass. På 52 matcher den här säsongen så har man endast vunnit tio stycken under ordinarie tid. Man ska vara bättre, men jag tror det kan bli svårare än många tror idag.

sundsvallSundsvall förlorade den första matchen i sudden på hemmaplan mot årets succélag Pantern. Idag söker man revansch och det blir mot tuffast möjliga motstånd. Jag är dock ganska säker på att Sundsvall kommer ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan iår. Det ska man göra med den truppen man har. Framförallt så besitter man en defensiv som håller allsvensk klass och en rutinerad duktig målvakt i Magnus Åkerlund. Dessa två saker har vunnit många matcher åt dem. Man spelar otroligt disciplinerat och det har varit väldigt vägvinnande under hela säsongen. I såna här matcher är det oftast det lag med bäst defensiv som går bäst och just i det här fallet så är man minst lika bra som Södertälje på den punkten. Sundsvall har som sagt inte förlorat en enda match under ordinarie tid den här säsongen och idag får vi en bra bit över två gånger pengarna på att man klarar det igen. Det är taget utan tvekan med tanke på att man klarat det hela säsongen. Det är alltid svårt att veta hur lagen står sig mot varandra, men känslan säger att Sundsvall ändå har bättre chans än vad bolagen visar.


Södertälje är rätta favoriter, men Sundsvall är riktigt bra och bör ha ganska fin chans att plocka minst en poäng idag. Mitt spel blir alltså Sundsvall X2 till oddset 2.25 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden