Två lag i hockeyallsvenskan med bra form som drabbar samman i Scaniarinken idag. Södertälje tog en mycket tung skalp senast då man vände ett 0-2 underläge mot Malmö till 3-2 vinst efter straffar. Rögle gjorde det omvända och tappade en 3-1 ledning till en 4-3 förlust efter straffar mot Tingsryd. Det kan vara avgörande här!

  • Match: Södertälje – Rögle
  • Spel: Södertälje (1×2)
  • Odds: 2.15
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Södertälje har en riktigt fin form för tillfället och har tagit poäng i sina tre senaste matcher. Senast mot Malmö kvitterade man till 2-2 med endast nio sekunder kvar av matchen, för att sedan knycka extrapoängen på straffar. Med den matchen i ryggen så tror jag att man får en extraboost ikväll och vinner över Rögle. Man har haft problem med målskyttet tidigare under säsongen men har nu gjort 10 mål på de tre senaste matcherna, vilket får ses som mycket godkänt för att vara Södertälje.

Till kvällens match är man helt skadefria och har meddelat att Hudacek kommer ställas mellan stolparna.

Rögle har också en hyfsad form och har tagit poäng i de fyra senaste matcherna. Men till skillnad från Södertälje så kommer man från tappad ledning och förlust på straffar. Man hade en 3-1 ledning inför sista men föll ihop totalt där, faktum är att Tingsryd var det klart bättre laget genomgående i den matchen.

Rögle har en del långtidsskadade men annars ser det bra ut i truppen. Man byter ikväll målvakt och placerar Fransson mellan stolparna.

—————————————————-

Jag tror att dessa lags förra matcher kan komma och betyda en del ikväll. Södertälje är inne i en väldigt positiv trend efter matchen mot Malmö senast, samtidigt som Rögle hade en klar ledning som man tappade. Södertälje har även att bra facit hemma mot Rögle där man vunnit dom fyra senaste mötena.

/e@sy