Idag har jag hittat en intressant match i allsvenskan och det är matchen mellan två lag för toppen, Södertälje – Oskarshamn. Båda lagen har riktigt bra form, men vi får ett ganska fint odds på ett av lagenoch det måste vi testa med en liten slant. Det blir återigen en högoddsare, men laget ska ha bättre chans än vad själv oddset antyder.

  • Match: Södertälje – Oskarshamn
  • Speltips: Oskarshamn DNB
  • Odds: 3.75 @ William Hill
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 6/12, 19.00

Södertälje är ett av seriens av seriens formstarkaste lag, om inte kanske tillochmed det starkaste. Man har hockeyallsvenskans bästa back, NHL-spelaren Cameron Fowler från Anaheim vilket har bidragit ytterliggare till årets succélag från Södertälje. På senare tid har man haft en hel del skador i truppen, men ändå lyckats hitta vägar att vinna ändå. Man har ett tight försvarsspel och två duktiga målvakter och på hemmaplan är man riktigt starka. Till kvällens match saknar man fortfarande ett par spelare. Viktige målskytten och assisterande kapten Fredric Andersson, assisterande kapten Johan Jonsson, Emil Billberg och Viktor Lööv är alla troligtvis borta från spel. Däremot får man tillbaka ordinarie kapten Tony Lagerström. Södertälje har i sin trupp hela 8 juniorer och kommer säkerligen plocka in någon ytterliggare till matchstart. Det är ett bra lag utan tvekan och kan säkert vinna ikväll och det är inte mer än rätt att de är favoriter, men till det låga oddset? Knappast. Man kommer ifrån en tung seger borta mot Mora i tisdags och det kan vara svårt att ladda om efter en tung seger.

IK Oskarshamn började säsongen riktigt bra innan man sedan kom ner i en djup svacka. Nu verkar man dock ha kommit upp på fötter igen och har tagit upp racet  mot en playoff-plats, något som de med det spelarmaterial man besitter utan problem ska klara. Gör man inte det får det ses som ett fiasko. Nu har man 4 segrar på de senaste 5 matcherna och självförtroendet är på topp. Tränaren Fredik Söderström är en begåvad tränare av vad jag hört från folk och ytterst uppskattad av sina egna spelare. Man åker till Södertälje med nästintill full trupp, endast Daniel Ljungkvist och Victor Öhman saknas. Framåt har man poängligaledaren Evan McGrath som har gjort totalt 31 poäng, varav 8 poäng på de tre senaste. Med andra ord, han är glödhett och kan säkert sänka Södertälje på egen hand ikväll. Oskarshamn har slagit Södertälje båda gångerna denna säsong och kan lätt göra det igen. Såpass bra trupp har man.

Det är allsvenskan vi snackar om och två potentiella topplag som möts, alla kan slå alla och vi erbjuds 3.75 på Oskarshamn, och som bonus på det får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat. En ytterliggare anledning varför jag tror Södertälje har haft svårt för Oskarshamn iår är för att de har en riktigt ung trupp och Oskarshamn har ett par mer rutinerade grabbar vilket gör att man är snäppet tyngre. Draw no bet Oskarshamn testas med låg insats hos William Hill. Matchen visas på Viasat Hockey för den som är intresserad.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden