Hockeyallsvenskan spelar ikväll sin sista omgång innan ett litet uppehåll i samband med kommande landslagsturnering. Sex matcher på menyn och vi åker till Södertälje för att se om Södertälje kan vända på skutan och gå in i uppehållet med ett ökat självförtroende eller blir laget kvar nere i kvalstrecket efter kvällens match?

  • Match: Södertälje – Oskarshamn
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: 1
  • Odds: 1,95 @ ComeOn 
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 4/11, 19:00

Södertälje får inte spelet att fungera. Laget spelar relativt bra men när utdelningen inte kommer blir laget stressat och gör alltför många misstag som blir kostsamma. Det fick vi se i förra matchen när Södertälje spelade borta mot Almtuna. Trots att Södertälje hade mestadels av pucken så saknades desperationen framför kassen och laget hade svårt att få till riktigt farliga målchanser. Istället blev laget stressat och alltför heta vilket ledde till att Almtuna fick spelvändningar laget kunde utnyttja. Almtuna vann till slut med 3-1.

Förlusten var Södertälje’s femte på lagets sex senaste matcher och laget fortsätter i rask takt neråt i tabellen. Nu har laget endast två poäng mer än närmsta lag under strecket som även har en match mindre spelad.
Södertälje står på tjugofem poäng efter tjugo spelade omgångar och ligger på en tolfte plats i tabellen. Laget har sex poäng upp till lagen som har sista playoff platserna.

Hemma i Axa Sports Center så fungerar spelet däremot mycket bättre. Med arton poäng efter tio hemmamatcher är Södertälje Hockeyallsvenskans sjätte bästa hemmalag. Det via en statistik på sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, tre förluster och en målskillnad på 31-25.
Södertälje’s senaste hemmamatch var mot Asplöven och där vann laget med 3-1. Noterbart är att Södertälje har tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. 

Södertälje kommer till spel utan:
Oskar Ahlström
Lukas Carlsson
Jonas Djupvik Løvlie (landslagsuppdrag)
Linus Söderström (landslagsuppdrag)

sodertalje_200  V.S Ik Oskarshamn

Oskarshamn kommer även dom till spel med en förlust i ryggen. I sin senaste match mötte laget Vita Hästen på hemmaplan. Oskarshamn tog ledningen i slutet av den andra perioden i spel med en man mer på isen. Men kvitteringen kom efter drygt den halva tredje perioden spelad. Kvitteringen kom också i spel med en man mer på banan. Matchen gick till straffläggning och där kunde Vita Hästen dra det längsta strået och vinna med slutresultatet 2-1.

Poäng i fyra matcher av lagets fem senaste och tre av dessa har slutat med seger. Det gör att Oskarshamn har börjat klättrat en aning i tabellen. Med tjugoåtta poäng efter tjugo spelade matcher så ligger Oskarshamn på en nionde plats. Med endast tre poäng bakom sista playofflagen och fem poäng ner till lagen under kvalstrecket.

Bortaplan är som dom flesta säsonger för Oskarshamn ingen höjdare. Med endast sju poäng på lagens tio försök är Oskarshamn seriens elfte bästa bortalag. Med en statistik på tre segrar, varav två efter övertid/straffar, sju förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 20-31.
Oskarshamn vann sin senaste bortamatch mot självaste Malmö. Matchen slutade 3-0 till bortalaget och laget har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Oskarshamn kommer till spel utan: Daniel Ljungkvist, Anton Blomqvist och Linus Morin (skadade), samt Victor Svensson (sjuk), 

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Oskarshamn och trots att Södertälje hade 1-0 efter den första perioden kunde Oskarshamn vända på steken till 3-1 innan Södertälje spikade slutresultatet 3-2. 
På lagens fem senaste möten har det slutat med tre segrar för Södertälje och två för Oskarshamn.
I Axa Sports Center har Södertälje två segrar och Oskarshamn tre efter lagens fem senaste matcher.

Dags för Södertälje att vakna till.
Detta storsatsande Södertälje har inte fått spelet att klicka fullt ut den senaste tiden. Men laget har spelat bra i sina två senaste matcher och har gått i steg i rätt riktning. Medan Oskarshamn har gjort tre kanoninsatser och målvakten ”Gasper Kroselj har storspelat på slutet och räddat över 40 skott två matcher i rad.”. 
Södertälje har däremot varit relativt segersäkra när laget spelat på hemmaplan, och där tror jag skillnaden blir ikväll.
Södertälje är seriens sjätte bästa hemmalag och har tagit poäng i sju av tio hemmamatcher. Samt att till matchen kommer det att erbjudas halva priset på biljetterna av Gamla Södertälje så det lär kunna bli lite tryck i arenan. Ett hemmalag som vill avsluta positivt till kommande uppehåll.
Medan Oskarshamn inte får till spelet på bortaplan och är endast seriens elfte bästa bortalag. Trots att laget vann sist i svårspelade Malmö Arena, var det mycket tack vare målvakten G. Kroselj som var omutlig. 
Jag har lite svårt att se att Oskarshamn ska klara av att spela strålande i en fjärde match på raken, och att G. Kroselj storspelar åter en gång.
Dags för Södertälje att få lite medstuds.
Södertälje’s fans kräver en seger för att Janne Karlsson inte ska börja hänga löst. Laget har trots allt spelat bra den senaste tiden och får laget till den sista delen så blir laget svårslagna.
Mitt spel blir Södertälje som segrare till 1,95 hos ComeOn.