Hemmalaget SSK torskade sin första match borta mot Mora och är revanschsugna inför hemmapremiären. Motståndarna Oskarshamna fick också stryk och lär vara lika taggade. Frågan är vilka som tar hem flest poäng i lördagens möte..

  •  Match: Södertälje – Oskarshamn
  • Speltips: Oskarshamn ML (DNB)
  • Odds: 2.70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 16.00

Södertälje spelade sin första match mot Mora på bortaplan och blev fullständigt utspelade. Nu har man hemmapremiär mot ett Oskarshamn som jag tycker är underskattat. Som de även var förra säsongen, och då tog de sig nätt och jämt ända till kvalserien. Södertäljes största tapp inför säsongen är självklart målvakten Hudacek som räddade SSK många gånger förra säsongen. Man var otroligt ineffektiva då det blev lite mål framåt trots mängder av skott vilket gjorde att Hudacek var tvungen att prestera på topp nästan varje match. I premiären i onsdags var både försvars- och målvaktsspel under all kritik och jag lockas av underdog-oddset på Oskarshamn. Södertälje saknar Mattias Carlsson och Fredrik Sonntag. Tunga avbräck. Modo-lånet Anton Forsberg kommer få chansen i kassen.

Oskarshamn har kanske allsvenskans skönaste tränare vid namn Fredrik Söderström. Och han är också otroligt begåvad. Premiären i onsdags mot Troja var dock under kritik. Laget spelade helt okej, men det är ju målen som räknas, och dessa uteblev och Troja vann istället med 2-0. Inför säsongen har de tappat namn som Matt Ryan, David Rodman och Nicklas Jadeland. Tunga namn att förlora helt klart. Men det har kommit in nya spelare som Giulio Scandella och John Vigilante. Båda har dominerat nere i Italien under ett par säsonger och den förstnämnde gjorde ett grymt VM med Italien iår. Dessa två kommer bilda förstafemma med Evan Mcgrath, och den kedjan kommer vara fruktad. Dessutom har man fått in Niklas Enberg från Sundsvall som dessutom var den enda förra säsongen i Sundsvall som hade ett plus i +/- statistiken. De har behållt den stommen av truppen och de är samspelta och ska ha bättre chans än vad oddset visar. Oskarshamn saknar endast Morten Poulsen som är kännbar. Linus Fernström får förtroende i kassen igen efter en stabil insats senast.

Jag kommer spela 4 units på Oskarshamn Moneyline hos bet365. Det är alltså samma spel som ”Draw no bet”. Oskarshamn kommer vara med och kämpa om playoffplatserna. Likaså SSK. Jag tycker dock inte att Södertälje ska vara såpass stora favoriter som oddset visar.

Lycka till!