Två matcher i hockeyallsvenskan ikväll och jag inriktar mig på mötet mellan Södertälje och Örebro. Skippar 1×2 här och går istället på ett målspel för ena laget som känns bra.

  • Match: Södertälje – Örebro
  • Spel: Bortalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Södertälje är ett av ligans formstarkaste lag då man plockat hela 26 poäng på de 10 senaste matcherna. Man har endast en plump på dessa matcher och det är mot Oskarshamn på bortais. Givetvis är det Carl Hagelin och Matt Reads intåg i laget som gett Södertälje en rejäl knuff framåt, något annat vore verkligen att ljuga. Hagelin med sina 11 poäng på 8 matcher och framförallt Read med sina 16 poäng på 11 matcher har oftast varit den avgörande faktorn i Södertäljes vinstmatcher på slutet. Men nu går Hagelin skadad sedan en match tillbaka och blir inte med ikväll, även Read är tveksam till spel då han fått en puck på foten. Man har även backbekymmer i Södertälje och har tvingats lånat in Jonatan Nielsen från Linköping för att få ihop tre backpar. Dessutom består hälften av dessa backar av juniorer. Sebastian Idoff vaktar kassen för hemmalaget idag.

Örebro har haft lite tveksam form på slutet och kommer in till den här matchen med förluster mot Almtuna och Troja/Ljungby i ryggsäcken. Man har gjort en del mål framåt i dessa matcher men det håller ju inte att släppa in 4-5 puckar om man vill vinna hockeymatcher. Örebro har hockeyallsvenskans bästa uppsättning med backar på papperet men man lär ju även visa det ute på isen. Till den här matchen har man Calle Gunnarsson som gör comeback, till vardags back i NHL och närmare bestämt Toronto. Givetvis en enorm förstärkning för bortalagets defensiv som inte sett särskilt bra ut på slutet men samtidigt så ska man nog inte förvänta sig för mycket av Gunnarsson i den första matchen. Framåt har Örebro som sagt gjort en del mål på slutet och spelare som Aulin, Yetman och Wiklander ligger fortfarande topp-10 i hockeyallsvenskans poängliga och är pålitliga när det kommer till att skrapa ihop poäng.

Tomas Mitell skadad i bortalaget men man får antaligen tillbaka Kåberg ikväll.


Jag litar inte alls på att Örebro vinner den här matchen trots stora defensiva bekymmer hos Södertälje. Men jag tror däremot att man gör en del mål och spelar därför på att man gör minst tre puckar bakom Sebastian Idoff ikväll. Spelas med en medelinsats!

/e@sy