Det återstår femton omgångar av årets grundserie av Hockeyallsvenskan. Poäng börjar bli allt viktigare för lagen. Framförallt för storsatsande Södertälje som ligger pyrt till att ens kunna nå playoff. Idag tar Södertälje emot Mora på hemmaplan. Två lag som har en seger vardera mot varandra den här säsongen men en otrolig svag form. Vilket lag har laddat upp bäst?

  • Match: Södertälje – Mora
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 6/1, 16:00

Södertälje föll tungt i sin senaste match. Då på hemmaplan mot BIK Karlskoga, där det länge såg ut som att Södertälje skulle få med sig samtliga poäng då laget ledde med 3-1 inför den sista perioden. Men BIK Karlskoga vände på steken och satte det avgörande 3-4 målet med bara femtioåtta sekunder kvar av matchen och skickade ner Södertälje i en tung situation.

Förlusten innebar den andra raka och Södertälje har bara en seger på lagets fem senaste matcher. Det gör att Södertälje just nu har det oerhört mycket närmare till kvalspel än till playoff. Laget står på fyrtioåtta poäng och ligger på en tolfte plats. Det är fem poäng upp till playoff men bara ett ner till kvalstrecket.
Mål har det varit i en hel del matcher när Södertälje har spelat den här säsongen. Med en målskillnad på 97-100 snittar Södertälje sina matcher med 5,32 mål.

Hemma i Axa Sports Center är Södertälje ett okey hemmalag. Laget har tagit trettiotvå poäng efter nitton hemmamatcher och är seriens åttonde bästa hemmalag. Det med en statistik på tolv segrar, varav fyra efter övertid/straffar och sju förluster. Laget har en målskillnad på 60-50 och det ger ett snitt på 5,78 mål per match.
Södertälje har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att tre matcher har innehållit minst sex mål.

Södertälje kommer till spel med samma lag som senast förutom frågetecken omkring Robert Carlsson.

sodertalje_200 V.S mora_200

Mora vann äntligen i sin senaste match. Laget mötte då Almtuna på hemmaplan. Det började inte bra då Almtuna tog ledningen med både 1-0 och 2-1. Mora kom dock igen och kvitterade till 2-2 med sex minuter kvar av matchen och med mindre än två minuter kvar kom även 3-2 för hemmalaget.

Segern innebar att Mora satte stopp för sin sex matchers långa förlustsvit och tog tre välbehövliga poäng. Mora har nu tagit femtioåtta poäng efter trettiosju omgångar. Det gör att Mora befinner sig på en sjunde plats i tabellen med samma poängantal som sexan Vita Hästen.
Mora vill inte vara mycket sämre om att spela målrikt utan har en total målskillnad på 93-93. Det ger ett snitt på 5,02 mål per match.

Bortaplan har verkligen varit Mora’s styrka den här säsongen. Laget har spelat ihop trettioen poäng efter nitton bortamatcher. Det gör att Mora är det andra bästa bortalaget i serien. Detta via en statistik på tio segrar, varav två efter övertid/straffar och nio förluster, varav tre efter övertid/straffar. Mora har på dessa bortamatcher en målskillnad på 48-50. Det ger ett snitt på 5,15 mål per match.
Mora förlorade sin senaste bortamatch mot Västerås med 3-2. Det var lagets tredje raka förlust på bortais och har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att fyra av fem matcher har innehållit minst fem mål.

Mora kommer till spel med samma lag som senast och återfår Brett Palin.

Dags för säsongens tredje av fyra möten.
Dom två tidigare mötena har slutat med två hemmasegrar och en seger för vardera lag.
Den första matchen spelades i Södertälje och där vann Södertälje med 5-4 efter straffar.
Den andra matchen spelades i Mora och där vann Mora med 5-2.
På lagens fem senaste möten har det slutat med fem raka hemmasegrar, varav två för Södertälje och tre för Mora. Noterbart är att fyra av fem matcher har innehållit minst fem mål.
Lagens fem senaste möten i Axa Sports Center har slutat med fyra segrar för Södertälje och en för Mora. Noterbart är att fyra matcher har innehållit minst fem mål.

Två klassiska lag som slåss om tre viktiga poäng.
Hemmalaget Södertälje behöver alla poäng laget kan få och har inte råd att tappa poäng i alltför många av dom matcherna som återstår. Samma sak gäller för Mora då det har blivit en del förluster den senaste tiden och poängen är viktiga i den otroligt jämna tabellen.
Därav kommer vi få se en del mål idag. Mora är seriens bästa bortalag tillsammans med Malmö och har ett snitt på över fem mål per match. I fyra av Mora’s fem senaste bortamatcher har det blivit minst fem mål. Då har vi Södertälje som fallerade helt mot BIK Karlskoga i sin senaste match och släppte in tre mål under den sista perioden. Södertälje är också ett lag som gör en mycket mål men släpper även in många. Södertälje har även dom ett högt målsnitt när laget spelar på hemmaplan.
I inbördesmöten är det jämt. Det brukar sluta i hemmasegrar men det brukar även bli målrikt. I fyra raka matcher  i Axa Sports Center mellan lagen har det slutat med minst fem mål.
Med två lag som måste vinna och Södertälje har ingen bra defensiv och det bör seriens näst bästa bortalag kunna utnyttja. Vill båda lagen komma ifrån mötet med poäng kommer det att behövas göras minst tre mål.
Mitt spel blir över 5,0 inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.