Två lag som just nu ligger på play-off plats i hockeyallsvenskan, men det är ruskigt tajt kring strecket. Malmö ligger sexa på 75 poäng, bara två poäng före Södertälje på en sjundeplats. Jag ifrågasätter kampmoralen hos ena laget och väljer att gå emot här.

  • Match: Södertälje – Malmö
  • Spel: Södertälje
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Södertälje tog en mycket viktig seger senast och har nu vind i seglet inför avslutningen av hockeyallsvenskan. Det var Oskarshamn som besegrades senast och siffrorna slutade vid 4-3 till hemmalaget, detta gör att man gick om just Oskarshamn och innehar nu den sista platsen till play-off. Men inget är säkert i denna serie och det gäller att Södertälje fortsätter att vinna för att man ska fortsätta vara med i racet. På hemmais har man ett bra facit i år och har tagit 47 av sina 73 poäng här.  Man spelar med en hel del fart och är faktiskt ganska roliga att se på nu för tiden, man har kommit bort från stämpeln som tråkiga och tröga. Överlägset viktigaste spelaren hittar vi mellan stolparna, vilket är Julius Hudacek. Slovaken har räddat många poäng åt Södertälje och är en av seriens absolut bästa målvakter. Detta har även AIK lagt märke till och ryktas vara ute efter en underskrift.

Till kvällens match har man samtliga spelare till sitt förfogande, och Hudacek ställs i kassen.

Malmö har ett hyfsat tufft program kvar med tre bortamatcher av fyra möjliga, kan man då få dessa stjärnor att prestera? Jag ser det inte som en omöjlighet att Malmö hamnar utanför play-off, något som i så fall inte är något annat än en skandal. Man har gnetat till sig en del poäng efter stjärnsmällen uppe i Leksand (6-0 förlust), främst tack vare en storspelande Pontus Sjögren i målet. Men Pontus är ingen toppmålvakt i hockeyallsvenskan och det är bara en tidsfråga innan han gör en riktig plattmatch. I Malmö spelar också som bekant en del gamla Södertäljare, inte minst då Linus Klasen som inte direkt är älskad i Södertälje. Vi hittar även Dragan Umecevic och Robert Carlsson som båda spelat ett antal säsonger för Södertälje. Räkna med att det smäller och visslas lite extra när dessa har pucken.

Skadeläget i Malmö går inte att finna, så jag antar att man kör på som sist.

————————————————————————————

Södertälje har en stor fördel av hemmapubliken idag som kommer bära fram laget till en vinst. Fansen och de gamla Södertäljespelarna i Malmö kommer ge lite extra tändvätska till det unga hungriga spelarna i Tälje. Hemmasegern spelas till lite under medelinsats hos bet365.

/e@sy