Hockeyallsvenskan rullar vidare och närmar sig allt mer slutet av grundserien. Ett fiasko är Södertälje’s säsong som har varit katastrofal bitvis och laget har bara en seger på sina sex senaste matcher. Att då få möta ett Malmö som jagar topp två lagen i tabellen och kommer med en 9-1 seger senast. Har Södertälje något att hämta här mot Malmö som har vunnit två av tre möten den här säsongen?

  • Match: Södertälje – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,66 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 24/1, 18:30

Södertälje SK, en klubb som det inte riktigt går att förstå sig på den här säsongen. Det började ju så bra i dom inledande omgångarna. Men allt efter säsongen har gått så har spelet kommit av sig och laget har aldrig lyckats hittat en formtopp som har varat under någon längre tid.
Södertälje föll i den förra omgången mot Västerås med 3-1. Förlusten ledde till att laget åkte på sin femte förlust på lagets sex senaste matcher.

Med en svag och form och poängskörd har Södertälje nu ramlat ner till kvalplats. Laget står på femtioen poäng efter fyrtioen spelade omgångar. Det gör att Södertälje ligger på en trettonde plats med ett poäng upp till Timrå som ligger ovanför strecket.
Problemet har till stor del varit försvarsspelet. Det har inte sett bra ut och med en målskillnad på 104-111 snittas lagets matcher på 5,24 mål.

Hemma i Axa Sports Center har i alla fall spelet varit bättre än på bortaplan. Södertälje har hittills spelat tjugoen hemmamatcher och har tagit trettiofem poäng. Med den poängskörden är Södertälje seriens nionde bästa hemmalag.
Södertälje har till stor del spelat dom flesta målrika matcherna på hemmaplan. Laget har en målskillnad på 63-53 och det ger ett målsnitt på 5,52 mål per match.
Södertälje vann sin senaste hemmamatch mot AIK med 2-1 efter övertid. Det var lagets andra seger på sina fem senaste hemmamatch. Noterbart är att lagets två av fem matcher har slutat över 4,5 mål.

sodertalje_200 V.S malmo_200

Malmö hamnade i en liten formsvacka efter lagets segerrad på fyra raka matcher. Det blev bara en seger på dom nästkommande fyra matcherna. Malmö föll borta mot Björklöven och det skulle aldrig ha hänt om Vita Hästen skulle ha haft en chans. Malmö vände därefter hemåt och match mot Vita Hästen. Där blev det en ren och skär överkörning där Malmö vann med 9-1!!! Snacka om att studsa tillbaka på rätt sätt efter en dålig period.

Men med förlusterna den senaste tiden har det blivit ett riktigt getingbo i toppen av tabellen. Malmö står på sjuttiofem poäng efter fyrtioen omgångar. Det gör att Malmö ligger på en fjärde plats med två poäng upp till serieledande Karlskrona. Notera att samtliga lag framför Malmö har en match mer spelade och vid seger för Malmö idag, så leder laget serien igen.
Malmö är det ett av Hockeyallsvenskans målgladaste lag. Det har blivit hundratrettio mål framåt och nittiofyra bakåt. Det ger ett snitt per match på 5,53 mål.

På bortais har Malmö varit stabila under hela säsongen. Förlusten i den senaste bortamatchen mot Björklöven var lagets första efter fyra raka segrar.
Malmö har spelat till sig trettiofyra poäng efter tjugo bortamatcher. Det gör Malmö till seriens tredje bästa bortalag. Laget har spelat något målsnålare på bortais och har en målskillnad på 55-49. Det ger ett snitt på 5,2 mål per match.
I Malmö’s fem senaste bortamatcher har två matcher slutat över 4,5 mål.

Säsongens sista möte och kanske lagens sista möte för en tid framöver?
Hittills har lagen möts tre gånger. Det har resulterat i målrika drabbningar och där båda lagen har vunnit matcher.
Den första matchen vann Södertälje på bortaplan med 4-3 efter övertid.
I den andra matchen var det Malmö’s tur att vinna på bortais, då med 6-4.
Lagens senaste möte resulterade i en 4-3 seger för Malmö på hemmaplan. Södertälje var ruggigt nära att komma igen efter ett 4-1 underläge under slutperioden.
Noterbart är att lagens fyra senaste möten har slutat med minst fem mål på tavlan.

Två lag på banan som inte har råd att tappa poäng.
Ett Södertälje som är i kris. Laget har nu ramlat ner under strecket och har bara en seger på lagets sex senaste matcher. Det är ett under enligt mitt tycke att Janne Karlsson är kvar som tränare. Han har inte imponerat och laget har försökt lösa problemen med att plocka bort spelare istället.
Medan Malmö är raka motsatsen. Laget var favorittippat inför säsongen och ligger där laget ska ligga. Seger idag och laget återtar första platsen med tio omgångar kvar att spela.
Södertälje har spelat bättre på hemmaplan och har också gjort en del mål i hemmaborgen samtidigt som det har släppts in en del. Malmö är ett av seriens bästa bortalag och är ett av seriens bästa lag på den offensiva biten. Laget har gjort andra flest mål och kommer till spel med NIO gjorda mål i den förra matchen.
Lagens möten den här säsongen har varit målrika och samtliga tre matcher har slutat över 4,5 mål med råge.
Så med två lag som måste ta tre poäng och Malmö lär knappast vilja slå av på sin måltakt, när laget verkligen visade senast hur man gör må och istället lägga fokus på att försvara sig. Anfall är bästa försvar, eller vad heter det?
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,66 hos Unibet