Två matcher i hockeyallsvenskan ikväll där jag väljer att lägga lite extra fokus på Södertälje – Malmö. Hemmalaget Södertälje har visat fin form på slutet, men räcker det mot Malmö här?

  • Match: Södertälje – Malmö
  • Spel: Södertälje
  • Odds: 1,91 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Södertälje har som sagt visat fin form på slutet med poäng i tre raka matcher. Nu har förvisso motståndet inte varit av skarpaste slag men det är fortfarande en fin trend man är inne i. Vinst på hemmais mot Karlskrona (6-2) följdes upp av en pinne borta mot svårspelade Asplöven (2-3), och nu senast spelade man ut Tingsryd totalt trots att man bara vann med 4-3. Man har värvat in ett par intressanta spelare som säkerligen kommer göra att Södertälje klättrar i tabellen. Matt Read och Carl Hagelin var inblandade i tre av fyra mål för Södertälje mot Tingsryd och det är två energispelare som kommer dra med resten av laget.

Johan Andersson är tillbaka i laget och det är spikat att Anton Forsberg vaktar kassen ikväll.

Hagelin visar vägen idag?

Malmö går knackigt och placerar sig först på en tiondeplats i tabellen. Formen pekar även den nedåt och faktum är att man bara har en trepoängare på de sex senaste matcherna, den segern kom mot bottengänget Almtuna. Den stora boven har varit målskyttet och man är det lag i hockeyallsvenskan som gjort minst mål med sina blott 18 fullträffar på 10 matcher. Man kommer ifrån en förlust på hemmais mot Bofors där man tappade en 2-0 ledning och fick till slut stryk med 3-5, i en match där dumma utvisningar fällde Malmö till en viss del. Tror även Malmö kan få problem att hänga med idag när Södertälje fått in några riktiga rivjärn i truppen.

Malmö har inte lämnat någon rapport inför matchen så någon skadeinfo finns inte.


Södertälje som är bra i stöten tror jag kommer sätta högsta fart från start här, med kedjan Read/Hagelin/Fleury som går i bräschen. Malmö har som sagt en usel form och dessutom sviktade Sjögren lite i målet senast efter ett par enorma matcher i kassen. Jag tror hemmalaget är hungrigare och vinner här.

/e@sy