Viktig match (som alltid just nu) i hockeyallsvenskan ikväll när Södertälje och Leksand drabbar samman. Bägge lagen kämpar just nu kring olika streck, Leksand för att behålla sin direktplats till kvalserien och Södertälje för att ta sig till ett play-off. Blir ett över/under spel här, som alltid när Södertälje är i farten..

  • Match: Södertälje – Leksand
  • Spel: under 5,5 mål
  • Odds: 1.62 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Södertälje placerar sig på sjunde och sista play-off plats just nu, men både Oskarshamn och Mora ligger i vassen bakom och lurar. Man lever mycket på ett starkt målvaktsspel och ett bra försvarsspel i Södertälje, just därför blir det sällan målkalas när detta lag är ute på isen. Kikar vi på de tio senaste matcherna så har hela åtta av dessa gått under linan 5,5 mål. Senast åkte man på pumpen på bortais mot Tingsryd, en match som briljerades av två mycket bra målvakter, slutresultat 1-0 till Tingsryd. Just målvakten Hudacek har spelat lysande hittills denna säsong och man ska inte lasta han om man hamnar utanför play-off. Räknar iskallt med att det är just Hudacek som tar plats mellan stolparna idag.

Laget ikväll är samma lag som spelade mot Tingsryd, litet frågetecken dock för backen Andreas Hjelm.

Leksand har haft en riktig formtopp innan landslagsuppehållet kom, 13 poäng tagna av 15 möjliga på de fyra senaste matcherna. Senast det begav sig så krossade man Malmö med hela 6-0 på hemmais, något som jag faktiskt hade räknat med lite. Malmö har inte alls samma kapacitet på försvars och målvaktsspelet som Södertälje, så att Leksand skulle göra sex mål idag finner jag inte särskilt troligt. Erik Hanses har storspelat på slutet och han kommer ta plats i målet för Leksand idag.

Saknas i Leksand gör Patrik Hersley och Jacob de la Rose, i övrigt alla pigga och krya.

—————————————————————————–

Kikar vi på de två senaste matcherna mellan lagen så har Leksand en klar fördel med två raka vinster, 3-1 och 1-0. Kikar vi till målproduktion när dessa möts så har 5 av 7 matcher gått under linan 5,5 mål, jag hoppas och tror på 6 av 8 efter kvällens match.

Spelar även 2/10 units på Leksand då man i grund och botten är det bättre laget, 2.25 hos unibet.

Även en dubbel spelas med under 5,5 mål i Södertälje – Leksand, samt över 5,5 mål i Sundsvall – Mora.

2.92 betalar unibet för denna dubbel, 2/10 units spelas.

/e@sy