SSK har i dagarna värvat den NHL-meriterade Fernando Pisani, som gör debut för sitt nya lag ikväll. Borås är tabelljumbo men har plockat ner både Västerås och Leksand på bortais ganska nyligen. Jag låter bli 1X2 spelet här, men går in ganska hårt på ett annat spel!

  • Match: Södertälje – Borås
  • Spel: under 5,5 mål
  • Odds: 1.80 (expekt)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00

Södertälje har en helt ok form med tre vinster på de fem senaste matcherna. Senast begav mig sig till dalarna för ett möte mot Leksand, där man fick vända hem utan poäng efter en 3-1 förlust. Man spelade bra den matchen och skapade en hel del lägen, men man har en oförmåga att göra mål, något som varit genomgående hela säsongen. Man snittar faktiskt under två mål per match i hockeyallsvenskan hittills, med det snittet ligger man näst sist i måltabellen.

Nu har man värvat den NHL-meriterade Fernando Pisani som kommer debutera ikväll. Men det här är ingen sniper som kommer spotta in mål på löpande band i hockeyallsvenskan, utan en halvmätt medelmåtta som harvar runt och tjänar lite pengar nu på ålderns höst. Ingen frälsare i mina ögon alltså.

SSK är helt skadefria till dagens match.

Borås har det tungt på många plan och placerar sig som jumbo just nu. Med fem poäng upp till nästjumbon Sundsvall vill det till att man börjar plocka lite poäng nu. Det som varit det stora problemet på slutet är målvaktsspelet och försvarsspelet, då man släppt in tio mål på de två senaste matcherna. Därför tror jag man försöker hitta tillbaka till det spel som funkat mot Västerås och Leksand på bortais. Täta till det rejält och spela en riktig tråkhockey var recepten där.

När man spelat hemma vissa matcher har man haft lite press på sig att spela lite gladhockey och inte bara slå sarg ut, och då skiter sig allt i spelet. Borås är det lag som ligger sist i måltabellen och snittar drygt 1.9 mål per match.

—————————————————————————–

Två lag som inte vet hur man gör mål, kan inte se hur den här matchen ska gå över 5,5 mål!

/e@sy