En nästintill full spelomgång då den trettioförsta omgången i Hockeyallsvenskan ska spelas. Här möts bland annat Södertälje – Björklöven. Två lag som inte alls någon speciellt vidare form och båda lagen har endast en seger på sina fem senaste matcher. Frågan är om något av lagen kan ta tre poäng ikväll?

  • Match: Södertälje – Björklöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Södertälje
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 9/12, 19:00

Hemmalaget Södertälje kommer äntligen från en seger. Laget mötte Vita Hästen i den förra omgången hemma i Axa Sports Center och körde över bortalaget. Södertälje spelade rakt och enkelt och visade vilken kapacitet laget egentligen besitter. Södertälje trampade fram till en 5-0 ledning innan Vita Hästen lyckades spräcka nollan och finjustera slutresultatet till 5-1.
Segern var alltså Södertälje’s första efter fyra raka nederlag. Det har lett till att laget har blandat sig in i kampen kring kvalstrecket och har efter trettio spelade omgångar hittills tagit trettionio poäng. Med den poängskörden harvar Södertälje på en elfte plats med endast två poäng ner till Oskarshamn som ligger under kvalstrecket.
Hemma i Axa Sports Center har trots allt Södertälje i regel spelat bra. Med tjugosex inspelade poäng efter femton hemmamatcher är Södertälje Hockeyallsvenskans sjunde bästa hemmalag.
Södertälje vann som sagt lagets senaste hemmamatch och har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.

Södertälje återfår troligtvis någon eller några backar till kvällens match men inget klart än och eventuellt är Djupvik redo för spel.

sodertalje_200 V.S bjorkloven_200

Bortalaget Björklöven har tappat allt vad form heter. Med förlust i den senaste matchen på hemmaplan mot Mora med 1-4 inkasserade därmed Björklöven sin tredje raka torsk och den femte på lagets sex senaste matcher.
Något positivt att ta med sig är att laget har värvat Jesper Thörnberg som inte längre var önskvärd i Södertälje’s trupp.
Med endast en seger på dessa sex matcher är Björklöven på fullt allvar med och krigar i botten av tabellen. Med även dom på trettionio poäng som motståndarna Södertälje finner vi Björklöven på en tolfte plats i tabellen med två poäng ner till kvalstrecket.
Men det är inte på bortaplan som mestadels av poängen har tagits. Med blott tretton poäng efter femton bortamatcher är Björklöven Hockeyallsvenskans näst sämsta bortalag. 
Björklöven förlorade sin senaste bortamatch mot Vita Hästen med 4-1 och åkte därmed på sin tredje raka bortaförlust och har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster.

Säsongens tredje av fyra möten.
Den första matchen spelades i Axa Sports Center och där vann Södertälje med 2-1 efter förlängning.
Den andra matchen spelades i Umeå och där vann Björklöven med 3-1.
På lagens fem senaste möten har det resulterat i två segrar för Södertälje och tre för Björklöven. Noterbart är att samtliga matcher har vunnits av hemmalaget.
På lagens fem senaste möten i Axa Sports Center har det slutat med tre segrar för Södertälje och två för Björklöven.

Kan Södertälje bygga på sitt fina spel efter den förra matchen?
Det tror jag. Detta på grund av att Björklöven spelar likt Vita Hästen med ett defensivt spel och ställer upp sig vid mittzonen vilket passar Södertälje’s backar betydligt bättre då laget har haft problem mot lag som sätter en hög press.
Sen att Södertälje har börjat spelat ett betydligt rakare och enklare spel och fick en rejäl utdelning i den senaste matchen och att laget fick göra fem mål på hemmaplan i en match är otroligt viktigt för självförtroendet.
Södertälje är ett starkt hemmalag och möter seriens näst sämsta bortalag som inte ens snittar ett poäng per bortamatch vilket bör gynna hemmalaget som har rensat i truppen, ut med tre spelare och in med två nya vilket gav effekt nästintill direkt.
Södertälje som är ett större och tyngre lag och ska laget ha chansen att nå SHL har laget definitivt inte råd att förlora en sån här hemmamatch mot ett lag som Björklöven som även har två raka nederlag i Axa Sports Center.
Mitt spel blir Södertälje som segrare till 1,75 hos bet365.