Match på Anoeta under lördagen då Real Sociedad gästas av den gula ubåten Villarreal. Gästerna reser utan ett koppel av nyckelspelare och borde få det tufft mot ett hemmastarkt La Real.

  • Match: Sociedad – Villarreal
  • Spel: Sociedad (inget spel vid kryss)
  • Odds: 2,09 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad har inte haft någon större säsong så här långt och från sin mittenposition i tabellen har man inte särskilt mycket att spela för under avslutningen av säsongen. Det är också anledningen till att jag inte väljer någon tyngre insats här, då motivationen kanske inte är på topp. Men David Moyes lär se till att spelarna vaknat på rätt sida och inför hemmafansen tror jag inte att det ska vara allt för stor brist på motivation. Spelet på resande fot under säsongen har inte alls varit särskilt bra, men hemma på Anoeta är laget väldigt starka. Vinster mot Barcelona (1-0), Real Madrid (4-2), Sevilla (4-3) och Atletico Madrid (2-1) är ”hyfsade” exempel på hemmastyrkan. I senaste hemmamatchen mot Deportivo (2-2) blev det oavgjort, men innan det hade baskerna tre raka hemmasegrar.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget som endast saknar avstängda Zaldúa inför lördagens match. Iñigo Martínez är tillbaka från skada och det ser även ut som Carlos Vela är redo för en startplats efter några kortare inhopp på slutet.

sociedad_200x200Villarreal_200x200

Villarreal hade en smakstart på säsongen men har börjat tappa nu mot slutet. Vi får gå tillbaka 1,5 månad för att hitta lagets senaste vinst som togs mot Celta Vigo (4-1) på hemmaplan. I senaste omgången var det Cordoba som stod för motståndet och även fast den gula ubåten prickade ribban två gånger och brände en mängd heta chanser så slutade den matchen mållös. På bortagräs har Villarreal tagit poäng i fyra raka matcher, men det är endast oavgjorda resultat. Det har funnits problem med målskyttet på resande fot där man endast mäktat med två mål framåt på de fem senaste bortamatcherna. Med tanke på vilka gubbar som laget saknar här så finns det risk att den siffran står sig över sex bortamatcher.

Hos gästerna stryker vi nämligen anfallsspelarna Uche (6 mål), Gio dos Santos (1 mål), Cheryshev (4 mål) och Vietto (12 mål). Sedan tidigare finns även Bruno (2 mål) och Musacchio (3 mål) på skadelistan. Som om inte det vore nog stryker vi även mittback Bailly som är avstängd. Dessa herrar har sammanlagt stått för 28 av lagets 44 mål den här säsongen. Enorma avbräck!


Med tanke på förutsättningarna så ska ett hemmastarkt Sociedad ha bra chans till tre poäng mot ett skadeskjutet Villarreal. Men jag tar det lugnt med insatsen då Sociedad inte har så mycket att spela för från sin mittenposition i ligan, vilket kan sänka motivationen. 2,09 på Sociedad med insatsen tillbaka på oavgjort tror jag inte vi får vid matchstart.

/e@sy