Betydelselös match när Sociedad och Valencia drabbar samman ikväll. Ena laget vilar ett koppel av spelare här och jag tror det kan fälla avgörande, blir även ett målskyttespel.

  • Match: Sociedad – Valencia
  • Spel: Sociedad
  • Odds: 2.68 unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad parkerar på en 14:e plats just nu och är klara för ännu en säsong i primera division, med fyra poäng ner till Zaragoza under strecket. Man har heller ingen chans att avancera till någon europaplats, men jag tror man vill avsluta den här säsongen snyggt inför hemmapubliken. En hemmapublik som förväntas bli väldigt stor idag då en mycket stor spelare ska tackas av, Mikel Aranburu. En spelare som är fostrad i klubben och har gjort 14 raka säsonger i Sociedad, spelare som Aranburu växer inte på träd! Jag tror att det blir en liten extra morot att vinna den här matchen just för Aranburu. På hemmagräset har man även varit bra på slutet och har två vinster + två kryss i ryggen inför denna kamp.

På skadelisten finner vi endast Inigo Martinez och Markel Bergara, inga störra avbräck!

En stor spelare lägger skorna på hyllan!

Valencia är klara ligatreor efter förra helgens 1-0 vinst mot Villarreal, samtidigt som då Malaga fick stryk mot Atlético. En tredjeplats som innebär spel i Champions League nästa säsong och Valencia kan vara nöjda med sin säsong. Det är framförallt spelet hemma på Mestalla på slutet som gjort att man säkrat den här CL-platsen, för på resande fot har man varit rent bedrövliga senare delen av säsongen. Räknar man in EL så har man fem förluster och ett kryss på de sex senaste bortamatcherna, vilket inte är en särskilt snygg siffra. Nu när man inte har något att spela för så kan jag tänka mig att Emery väljer att lufta lite spelare i sin avskedsföreställning, dessutom lämnas en hel del spelare hemma.

Banega, Mathieu, Canales, Soldado, Guaita, Albelda, Topal och Rami lämnas alla hemma, där den sistnämnde är avstängd.


En match som inte gäller särskilt mycket som sagt, men jag tror hemmalaget har en högre motivation här. Hemmaplan samt att det är Aranburus sista match, lägg där till att Valencia saknar en hel del spelare. Det luktar hemmaseger!

Kör även en del målskyttspel i hemmalaget:

Carlos Vela gör mål – 2.85 @ unibet – 1.5/10 units

Griezmann gör mål – 3.80 @ unibet – 1/1o units 

Aranburu gör mål – 4.90 @ unibet – 0.5/10 units

De två första i listan har en bra målform och är givna målskyttespel i mina ögon. Sen går jag på känsla med Aranburu, kanske får han äran att dunka in en straff idag?

* Insatsen tillbaka om en spelare inte skulle starta matchen.

/e@sy