Kanonmatch på Anoeta i afton då Sociedad och Valencia ska göra upp om tre poäng. Hemmalaget har två raka förluster på kontot och jag tycker att försvarsspelet varit väldigt dåligt på slutet. Samtidigt så saknar gästerna sin viktigaste kugge i backlinjen och det tycker jag bäddar för en hel del mål i det här mötet.

  • Match: Sociedad – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sociedad har alltså två raka förluster på kontot och avståndet till jagande Sevilla har nu krympt till endast två poäng. Jag tror man underskattade Rayo Vallecano lite i förra omgången där man fick se sig besegrade med 2-3 på hemmagräset till slut. Man lämnade nämligen både Antoine Griezmann och Sergio Canales på bänken, två spelare som många förväntat skulle starta matchen mot ett såpass svagt motstånd. Nu kanske det inte är så konstigt att Canales börjar på bänken, men Griezmann är lagets bästa spelare och tränare Arrasate trodde helt enkelt att man skulle besegra Rayo oavsett. Det misstaget lär han knappast göra om och jag tror Sociedad trycker ut en riktigt offensiv elva idag för att storma framåt. Men defensiven var inte alls bra mot Rayo och trots att målvakt Zubikarai stod ett par mindre bra ingripanden så släppte Sociedad till väldigt många lägen. Valencia har en jäkla speed i sitt anfall och får vi se ett liknande försvarsspel idag så kan man vara illa ute.

Viktigt att målvakt Bravo är tillbaka från skada idag och vi stryker endast Granero och Ansotegi.

sociedad

Valencia jagar en europaplats och ligger just nu fem poäng bakom Sevilla på en sjundeplats. Formen är helt ok och man kommer från ett oavgjort resultat mot Ahletic Bilbao (1-1) i förra omgången, där man fick en tveksam straff emot sig. Valencia är heller inget lag som släppt in särskilt många mål på slutet, bara tre mål på de fem senaste matcherna faktiskt. Men idag har man ett gigantiskt avbräck i backlinjen när Jeremy Mathieu är avstängd efter fem gula kort. Fransmannen har utan tvekan varit lagets bästa spelare den här säsongen och han läser spelet väldigt bra allt som oftast. När man dessutom har Ricardo Costa på skadelistan så innebär det att herrar Victor Ruiz och Senderos ska bilda mittbackspar idag, vilket inte är optimalt någonstans. Ruiz har inte spelat många matcher den här säsongen och jag tycker att Senderos har levt mycket på Mathieu i sina inledande matcher. Men offensivt finns det kvalité hos Valencia och med spelare som Piatti, Feghouli och Vargas så kommer det gå undan när gästerna vänder spelet.

Förutom Mathieu och Costa så stryker vi även anfallare Alcacer som är avstängd.


Sociedad vill visa hemmapubliken att man är betydligt bättre än senast mot Rayo och man har verkligen chans att glänsa offensivt idag med de avbräck Valencia har. Men samtidigt så har man inte visat upp någon stabilitet i försvarsspelet och i sin jakt på mål så kan det mycket väl ringa till i baken. Jag tror vi kommer få se en del mål här och sätter en större insats på över 2,5 mål!

/e@sy