Match på Anoeta idag och det blir den första matchen för Real Sociedad sedan man gav David Moyes kicken. För motståndet står ett Sevilla som kommer från en fin vinst hemma mot Real Madrid, men som inte alls imponerat på bortagräs. Här tror jag på mål!

  • Match: Sociedad – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Real Sociedad har inte haft någon rolig start på säsongen och placerar sig just nu på en 16:e plats i La Liga. Laget har fyra förluster på de fem senaste matcherna och den senaste förlusten, på bortagräs mot Las Palmas (0-2), blev det sista som David Moyes gjorde i klubben. Nu är det istället Eusebio som rattar skutan, närmast från Barcelona B. Eusebio spelade en väldigt offensiv fotboll med Barcelonas ungtuppar och det är ingen vildare gissning att det blir ett offensivare Sociedad från och med nu. Laget måste börja vinna matcher och på hemmaplan öppnar det för fokus på anfallsspelet. Baskerna ställde sig upp och slugga med Celta Vigo (2-3) i den senaste hemmamatchen och en liknande matchbild tror jag vi kan få se idag också. Litet minus att Carlos Vela inte finns med i dagens matchtrupp, men samtidigt har han inte stått för många vettiga insatser den här säsongen. Inte heller skadade anfallaren Jonathas ser jag som något jättestort avbräck.

Förutom Vela och Jonathas stryker vi även backarna Navas, Zaldua, Reyes och målvakt Oier. En del långtidsskadade spelare, men Reyes är helt klart ett avbräck defensivt. Vi sätter även ett frågetecken för mittfältare Zurutuza som troligtvis missar.

sociedad_200x200Sevilla_200x200

Sevilla stod för en väldigt fin insats i senaste omgången mot Real Madrid (3-2) hemma på Ramon Sanchez Pizjuan, men i övrigt så har det inte varit någon lyckosam säsong hittills. Laget placerar sig på en 10:e plats i nuläget och jag tycker man kan förvänta sig mer från ett lag av Sevillas kaliber. Det är framför allt spelet på bortagräs som inte alls fungerat, där laget är utan seger så här långt med raden 0-3-2. Sevilla hade problem med målskyttet inledningsvis på säsongen men nu har det lossnat med hela 12 mål framåt på de fem senaste matcherna, och då ska det nämnas att man stött på både Barcelona och Real Madrid. Men defensivt har man fortfarande en del långtidsskador och det har inte alls sett särskilt stabilt ut i försvarslinjen.

Backarna Pareja och Carrico tillsammans med målvakt Beto går fortfarande skadade. Sedan stryker vi även Kakuta samt dansken Krohn-Dehli.


Sociedad är i stort behov av en trepoängare och kan få en kick framåt av tränarbytet. Men de får passa sig lite ändå, då Sevilla lär komma med gott självförtroende efter vinsten hemma mot Real Madrid, och de har en del kontringsskickliga spelare i laget. En insats strax under medel åker in på över 2,5 mål i matchen!

/e@sy