Match i San Sebastian till kvällen där Sociedad gästas av grekiska Panathinaikos. Hemmalaget är väldigt försvarsinriktade under David Moyes och jag tror laget spelar ännu en målsnål match.

  • Match: Sociedad – Panathinaikos
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad var ett ganska underhållande lag att kika på förut när Carlos Vela och Griezmann huserade i laget. Men fransmannen försvann och sedan David Moyes tog över Sociedad har det varit allt annat än någon gladfotboll. Laget har hunnit med sex träningsmatcher hittills på försäsongen mot varierat motstånd, och samtliga dessa matcher har klivit under 2,5 mål. Moyes har fått ordning på försvarsspel, men samtidigt är baskerna väldigt bleka framåt. Nu har man värvat in Jonathas som ska få fart på målskyttet, men truppen känns ändå aningen blekt i anfallsväg. Det mesta hänger fortfarande på Carlos Vela och han var inte alls bra under förra säsongen. Någon Vela finns för övrigt inte med i dagens match. Men båda nyförvärven Jonathas och Diego Reyes finns med i den 22 man starka matchtruppen.

sociedad_200x200

Panathinaikos hamnade på en andraplats i den grekiska högstaligan förra säsongen, där Olympiakos stod i en klass för sig. Laget har hunnit med en del matcher redan på försäsongen, både i Champions League och träningsmatcher. Grekerna träningsspelade faktiskt mot Club Brugge tidigt på säsongen, samma Brugge som man blev utslagna ur Champions League av. Det har varit lite målgladare matcher när Panathinaikos spelat om vi ska jämföra med Sociedad, men jag tror ändå det blir en ganska avslagen och chansfattig match idag. Grekiska lag är oftast lite bättre på hemmaplan och det kan vi även se på bortamatcherna Panathinaikos spelat hittills, ett mål framåt på tre bortamatcher. Då räknar jag inte med 10-0 matchen borta mot AFC Arnhem, som spelar i den holländska femteligan.

Med tanke på Sociedads resultat på försäsongen och grekernas oförmåga att göra mål på bortagräs så känns underspelet intressant här till fint odds. Vi testar en mindre insats på detta.

/e@sy