En match i Spanien denna fredagskväll och den utspelar sig mellan Sociedad och Osasuna på Estadio Anoeta. Sociedad har en fin form och jag väljer därför att hugga ett målspel på hemmalaget till ett fint odds.

  • Match: Sociedad – Osasuna
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sociedad har efter en tveksam inledning på serien kommit igång nu och placerar sig på en niondeplats i tabellen. Det har främst varit bortaspelet som varit lagets svaghet men nu verkar man även kommit igång med detta efter kryss mot Valladolid och en fin vinst mot Malaga på bortagräs. På hemmagräset har man fyra vinster och två förluster, där man blivit nollade i båda sina förlustmatcher mot Atlético och Espanyol. Men chanser har inte saknats och det har mer varit oförmågan att göra mål som varit Sociedads problem vissa matcher. Därför tror jag det var viktigt att man fick rejäl utdelning senast mot Rayo Vallecano i 4-0 vinsten och extra viktigt att Carlos Vela äntligen fick sätta ett par bollar. Det vimlar av offensiv kvalité i det här laget och därför tror jag att hemmalaget fixar minst två bollar ikväll med lite vind i seglet.

Inga större skadebekymmer i hemmalaget som endast saknar Markel här.

Carlos Vela har börjat hitta målet.

Osasuna har varit en stor besvikelse denna säsong och ligger som nästjumbo med blott nio inspelade poäng på tolv omgångar. På bortagräs har man varit extra darriga där en vinst och fem förluster är facit hittills. Nu vann man förvisso på resande fot senast då Espanyol besegrades med 3-0, men det var ett resultat som var allt annat än rättvist. Med en grym effektivitet och ett Espanyol utan skärpa lyckades man vinna den matchen, för Espanyol tog sig till en hel del farligheter där. Nu möter man dessutom ett lag som är bra mycket bättre än Espanyol offensivt så jag tror man kommer få stora bekymmer ikväll. Att man höll nollan mot Malaga på hemmagräs senast drar jag inte heller för stora växlar på då Malaga knappast är som bäst för dagen.

Bortalaget får ikväll klara sig utan Puñal, Nino och Masoud som är skadade. Även Llorente missar matchen på grund av sitt kontrakt då han tidigare spelat för just Sociedad.


Osasuna har varit rejält bleka på bortagräs under säsongen och har släppt in mål i samtliga matcher med undantag för senast mot Espanyol, men som jag skrev så borde även den matchen resulterat i ett par mål i baken. Jag tror inte man orkar stå emot offensivt starka Sociedad här och tycker oddset som expekt erbjuder är väldigt bra.

Kör även ett par målskyttar i matchen:

Carlos Vela gör mål – 2,65 @ unibet – 1/10 units

”Chori” Castro gör mål – 4,20 @ unibet – /10 units

/e@sy