En bra spelhelg i Spanien hittills och jag hoppas att den även avslutas i samma stil. Vi tar oss till San Sebastian ikväll där Real Sociedad får besök av Mallorca. ”Mallis” försvarsspel har inte sett särskilt lovande ut på slutet och jag tycker det här spelet känns väldigt bra på förhand.

  • Match: Sociedad – Mallorca
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 1,84 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Sociedad har fortsatt fin form och kikar vi tillbaka på de 11 senaste ligamatcherna så har man faktiskt bara åkt på stryk en enda gång, en förlust som kom mot Real Madrid med 4-3. Men man spelar för många oavgjorda matcher för att verkligen avancera i tabellen, så det krävs en trepoängare nu om man ska vara med i racet om en europaplats. Jag är förtjust i lagets offensiv och det är en bra offensiv som har gjort tre mål på både Real Madrid och Barcelona på slutet här. Dagens motstånd i Mallorca är dessutom otroligt svaga bakåt så jag tror att hemmalaget kommer få en hel del chanser. Ryktas om att man kommer trycka upp Carlos Vela som spjutspets idag för att ge utrymme åt ”Chori” Castro (bilden) bakom, en idé som jag tror hade varit väldigt bra.

Hemmalaget saknar idag avstängda De la Bella samt Markel. Även Zurutuza och Mikel González missar på grund av skador.

Mallorca har nu halkat ner som nästjumbo i la liga och formen är allt annat än bra. Man kommer in här med tre raka ligaförluster i ryggsäcken där man släppt in tre mål i varje match. Man har förvisso gjort en del mål på slutet också, men det är lite på bekostnad av försvaret och då vinner man inga matcher. Man håller verkligen inte ihop lagdelarna och att man sedan fick en skadad förstakeeper i Aouate var det sista man behövde. Varken Mino eller Calatayud har imponerat i buren och frågan är vem som får förtroendet idag.

Bortlaget har en skadelista med Joao Víctor, Uche, Aouate, Arizmendi och Bigas, dessutom är Pina avstängd här.


Mallorca kommer få kriga på allvar för att hålla sig kvar och jag tror inte man hämtar några poäng här. Man har släppt in tre mål i tre matcher i följd nu och jag tror Sociedad kan förlänga den sviten. Betsafe erbjuder ett bra odds här om man jämför med andra bolag, så den hugger vi!

Testar även 1,5/10 units på Sociedad över 2,5 mål – 3,40 hos bet365.

/e@sy