Match på Anoeta idag där Sociedad måste vinna för att haka på Villarreal och Athletic i kampen om fjärdeplatsen. För motståndet står Levante som plockat en hel del poäng på slutet. Men jag tycker ändå att bortalaget lever på lånad tid och borde få det svårt här.

  • Match: Sociedad – Levante
  • Spel: Sociedad över 2,5 mål
  • Odds: 2,75 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Sociedad hade en väldigt tråkig start på säsongen där man hade väldigt svårt att kombinera spel i Champions League med ligaspelet. Men det blev en snabb visit i europaspelet och sedan en lång tid tillbaka kan man nu fokusera helt på ligaspelet. Det har även lossnat i ligan och man har visat upp ett riktigt bra spel på slutet. Förvisso fick man stryk med hela 4-0 mot Atlético i senaste ligaomgången, men jag tycker man spelade riktigt bra i den matchen och siffrorna speglar inte alls matchbilden. Man var även ut i cupen tidigare i veckan där det blev stryk med 2-0 mot Barcelona på bortagräs, men Sociedad satsar inte alls på cupen och roterade en del i den matchen. Hemma på Anoeta har man varit omutbara den senaste tiden och man kommer in till den här matchen med fem raka hemmasegrar på kontot, dessutom med en förkrossande målskillnad på 20-4 på dessa fem matcher. Det är lite typiskt Sociedad att köra över de mindre bra lagen i ligan, för att sedan själva bli överkörda mot de bättre lagen. Man kan ställa ett otroligt starkt lag på planen idag där Griezmann och Vela blir viktiga för mitt spel i matchen.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast har ett par långtidsskadade spelare på frånvarolistan.

sociedadgriezmannvela

Levante har klättrat upp till en 10:e plats i tabellen och det är något som inte alls man är förtjänta av om vi ser till spelet man visat upp. I nästan varenda match jag sett med laget så har man varit totalt underlägsna och den här turen man haft måste ta stopp när som helst. Man har plockat åtta poäng på de fyra senaste matcherna och i ärlighetens namn så borde det varit noll poäng. Både mot Barcelona (1-1) och Sevilla (3-2) så var man totalt utspelade, men även mot Malaga (1-0) samt Rayo (0-0) hade man inte mycket att säga till om. Man lever mycket på Keylor Navas i kassen som verkligen spelat på den absoluta toppen av sin förmåga hittills denna säsong. Den här nivån som han visat upp kommer han knappast hålla säsongen ut och förr eller senare så måste det komma en plattmatch. Backlinjen hos Levante är väldigt rutinerad, men idag kommer det gå undan och då tror jag man kommer få stora problem. Sociedad är ett lag som spelar mycket efter backen och där är inte den här backlinjen som bäst.

Bortalaget har inga större bekymmer i truppen och kan mönstra starkast möjliga startelva.


Sociedad trivs som sagt mot de sämre lagen i ligan och då brukar man även kunna smälla in en hel del mål framåt. Det är en viktig match för hemmalaget om man vill haka på i kampen om fjärdeplatsen och det blir nog full fart framåt från start här. Det känns som det endast är Keylor Navas som kan stoppa det här spelet och jag hoppas han är lite mänsklig idag. Blir en mindre insats på det här spelet till fina 2,75 hos unibet!

/e@sy