Viktiga poäng på spel ikväll när Granada reser till San Sebastián för att ta sig an Real Sociedad. Hemmalaget är pressade att vinna för att återta fjärdeplatsen och jag tror det blir full fart från start här.

  • Match: Sociedad – Granada
  • Spel: Hemmalaget gör mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad fick sin fina svit bruten i förra omgången då det blev förlust mot Getafe på bortagräs med 2-1. Jag tycker inte man gjorde någon dålig match alls utan det var mer så att Getafe stod för en riktigt bra insats och spelade på toppen av sin förmåga. Sociedad hade ett par riktigt fina kvitteringsmöjligheter och med lite tur hade man rest hem med poäng i bagaget. Men den förlusten är glömd och nu gäller det alltså att ladda om för Granada på hemmagräs. Valencia vann mot Rayo igår och det innebär att Sociedad behöver minst en poäng här för att återta fjärdeplatsen. Men givetvis är man inte nöjda med ett oavgjort resultat ikväll utan den här matchen ska man vinna alla dagar i veckan.

Skadade Illarramendi kommer missa kvällens match, vi sätter även små frågetecken för Xabi Prieto och Elustuondo.

Granada har tre raka matcher utan förlust med sig in till kvällens drabbning och det är viktiga poäng som tagits i bottenstriden. Nu har man fyra matcher kvar och spelschemat är gynnsamt med hemmamatcher mot Osasuna samt Getafe kvar. Det är dessa matcher man får sikta in sig på att vinna och två segrar där innebär att man förmodligen kommer säkra nytt kontrakt. Visst har man två raka segrar nu men efter att ha sett dessa matcher kan jag knappast säga att jag varit särskilt imponerad av Granada, det är mer Espanyol samt Malaga som stått för två väldigt dåliga insatser. Nu är motståndet av en helt annan kaliber och jag tror Granada kommer få problem med Sociedads vassa offensiv.

Bortalaget får klara sig utan långtidsskadade Fran Rico, Yebda och Dani Benítez, även viktiga Ighalo tvingas avstå på grund av skada.


Sociedad är otroligt starka hemma på Anoeta och man har inte förlorat här sedan den 4:e november förra året då Espanyol vände hemåt med alla tre poäng. Men mycket har hänt sedan dess och jag tycker Sociedad ser otroligt starka och stabila ut just nu. Med en revanschlusta från förra omgången så tror jag man kommer gå ut stenhårt här. Hemmalaget att näta i båda halvlekarna känns som ett intressant spel och det blir en medelinsats på detta.

/e@sy