Lunchmatchen i Spanien p Söndag bjuder på Sociedad – Espanyol. Jag väljer att reka denna redan nu då jag är ganska övertygad om att oddset kommer sjunka. Två avstängningar i ena laget gör att jag går in tungt här!

  • Match: Sociedad – Espanyol
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00 – 4/11

Sociedad har inlett lite tveksamt i ligan och framförallt på bortagräs där man hade fyra av fyra förluster inför förra helgens möte med Valladolid. Därför var det nog extra skönt att ta sin första pinne på bortagräs då man fick 2-2 efter två härliga mål från Antoine Greizmann. Det offensiva spelet såg mycket lovande ut och för en gångs skull så vågade man spela ut ordentligt på bortagräs. I övriga matcher på resande fot så har man ställt upp mycket defensivt och verkligen fegat ut tycker jag. Nu är det hemmaplan och här har man imponerat mycket på mig den här säsongen med sitt offensiva spel. På de fyra matcher man spelat har man gjort två mål i tre av dessa matcher. Det är endast i senaste matchen mot Atlético som man blev nollade i ett riktigt sömnpiller. Espanyol har inte ens i närheten av den defensiv Atlético presenterar, så att man ska bli nollade igen finns inte på min karta.

Greizmann är enda frågetecknet i hemmalaget men han testas sent, i övrigt en fullt frisk trupp.

Espanyol är faktiskt obesegrade i tre raka matcher då man har kryssat mot Valladolid (1-1), vunnit mot Vallecano (3-2) och nu senast kryssade man mot Malaga (0-0). Men det är tre matcher som jag inte alls blivit särskilt imponerad av spelet hos de blå/vita. Mot Valladolid var det snarare så att hemmalaget underpresterade grovt än att Espanyol spelade bra. Mot Vallecano var man illa ute men lyckades knipa alla tre poäng i slutminuten. Och nu senast mötte man ett väldigt tröttkört Malaga som spelade CL-match några dagar innan. Espanyol skapade i princip ingenting på hela matchen och för att vara på hemmaplan var det rent bedrövligt. På sina fyra bortamatcher man spelat har man tre förluster och ett kryss där man släppt in två mål eller fler i två av dessa matcher.

Till den här matchen har man två väldigt jobbiga avstängningar i Juan Forlin och Victor Sanchez. Forlin som kan spela både mittback och defensiv mittfältare är en av Espanyols viktigaste spelare rent defensivt i mina ögon. Sanchez som är defensiv mittfältare har varit given i år och även han är väldigt viktig för Espanyol. Dessutom åker man direkt från cupmatchen imorgon till San Sebastian, så några nyckelspelare kan man inte lämna hemma för vila.


Sociedad är väldigt starka hemma och med den offensiv man besitter ska kunna smälla in minst två baljor på ett skadeskjutet Espanyol här. Tycker även det är en nackdel för Espanyol som måste åka med bästa möjliga trupp till cupmatchen i veckan, där man även möter väldigt tufft motstånd i form av Sevilla. Nej, här gör hemmalaget två mål!

Letar man målskyttar vill jag tipsa om Carlos Vela och Antoine Greizmann.

/e@sy